Nici nu au apucat să se stingă ecourile provocate de constituirea Alianţei Vestului (o asociaţie de dezvoltare interregională, cuprinzând oraşele, Cluj-Napoca, Arad, Oradea şi Timişoara), că deja ideea pare să fi prins şi prin alte părţi.

De ce a apărut Alianţa Vestului şi ce-şi propune ea

La doar câteva zile distanţă, în Transilvania a apărut o altă asociere de acest tip, botezată de iniţiatorii ei „Provincia Transilvania de Nord”.

Aceasta e compusă din mai multe localităţi şi consiliile judeţene din judeţele Sălaj, Maramureş, Bistriţa-Năsăud şi Satu-Mare. Ideea a aparţinut primarului reşedinţei judeţului Maramureş, Cătălin Cherecheş (foto).

„Provincia Transilvania de Nord” îşi propune „dezvoltare economică a zonei, o orientare spre competivitatea globală. Nu dorim să apărem ca o replică a Alianţei Vestului, nu suntem un proiect cu tentă politică, ne dorim doar dezvoltarea Transilvaniei de Nord”, a anunţat primarul din Baia Mare. Potrivit acestuia, asociaţia va dobândi personalitate juridică în jurul datei de 15 ianuarie anul viitor.

Reamintim că la Alianţa Vestului şi-a anunţat ideea de a adera şi municipiul Reşiţa, iar primarul din Iaşi a anunţat, la rândul său, că va iniţia proiecte regionale în cooperare cu „Vestul”.

În zona de sud a ţării nu a apărut nicio astfel de asociaţie regională sau interregională. Încă.

sursa foto: Glasul Maramureşului

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here