Dunărea Călăraşi-CS Mioveni 1-5. Argeşenii nu prea marchează, dar şi când o fac…

Date:

Share post:

După două meciuri din play-off în care nu marcase niciun gol, dar a strâns două puncte graţie celor două remize albe, CS Mioveni a ieşit azi, pe arena din Călăraşi, decisă să-şi adjudece cele trei puncte.

Aşa că, după un debut relativ echilibrat, fotbaliştii pregătiţi de Alexandru Pelici au pus stăpânire pe joc şi au fost mai insistenţi în jumătatea adversă decât gazdele.

Golul a venit repede, în minutul 19: Burnea a reluat din 7-9 metri cu capul mingea centrată foarte bine din corner de Işfan.

Burnea a urcat în atac la un corner şi a reuşit să marcheze

Golul marcat le-a dat mai multă încredere argeşenilor, care au continuat să fie mai periculoşi la finalizare, în ciuda faptului că Dunărea a încercat să replice îndată după reuşita lui Burnea.

De prin minutul 30 încolo, gazdele au reuşit să menţină jocul mai mult în jumătatea de teren a lui CS Mioveni, dar apărarea e poate cel mai bun compartiment al echipei argeşene. Ca la orice echipă pregătită de fostul fundaş Pelici.

Mai mult, cu vreo 7-8 minute înainte de final, Mioveniul a marcat din nou, dintr-o fază trasă la indigo cu cea a primului gol. Din nou corner, din nou centrare Işfan şi din nou gol marcat de Burnea, urcat în atac la fiecare corner.

Apărarea Dunării n-a învăţat nimic din faza primului gol, aşa că Burnea a mai marcat o dată, din centrarea aceluiaşi Işfan

Gazdele au „căzut” de tot după golul doi.

Astfel că, la câteva minute distanţă, la o lansare imprecisă (minge prea lungă) spre Bogdan Rusu, un fundaş al gazdelor şi portarul acestora s-au încurcat reciproc, Rusu a profitat de bâlba de curtea şcolii şi nu avea cum să rateze singur singurel, cu poarta goală în faţă (foto sus).

Meciul era, practic, jucat încă din minutul 40. CS Mioveni, care nu marcase deloc în ultimele două meciuri, a marcat de trei ori în poarta Dunării Călăraşi în numai circa 20 de minute.

În repriza secundă, CS Mioveni a făcut 4-0 destul de repede (gol Blănaru, în minutul 52, după o nouă gafă a portarului Dunării), dar gazdele au redus din handicap după numai un minut.

Foc de paie, pentru că acelaşi Blănaru a mai marcat o dată, în minutul 59, lansat fiind excelent, singur spre poartă, printr-o apărare călărăşeană găurită ca un şvaiţer.

În ultima jumătate de oră de joc, Dunărea Călăraşi a arătat a echipă resemnată, de judeţeană, nu a fostă prim-divizionară; practic, fiecare atac al celor de la CS Mioveni însemna ocazie de gol la poarta lui Began.

Scorul, oricum mare, ar fi putut fi încă şi mai mare dacă galben-verzii nu s-ar fi relaxat. A fost, pe undeva, explicabilă această relaxare: nu ştim nicio echipă românească de fotbal care să n-o lase mai moale având patru goluri avantaj pe tabelă şi un adversar groggy în faţă.

Arbitrul de rezervă al partidei, Ana Maria Terteleac

La finalul meciului, un oficial al Dunării a spus, rezumând situaţia din punct de vedere călărăşean, că „singurul lucru bun pe care l-am văzut azi a fost arbitrul de rezervă” (Ana Maria Terteleac, din Berceni – n.r.).

Cu această victorie, CS Mioveni face 38 de puncte, urcă pe locul 3, loc de baraj, la numai un punct în spatele locului secund, ocupat de Rapid (un joc mai puţin) şi la 4 puncte în spatele liderului FC Universitatea Craiova.

sursa foto: capturi video Digisport

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Citeşte
ŞI

Transportul public din Târgu-Mureş, adus în 2022, cu ajutorul banilor europeni (Preluare PressHub)

Târgu-Mureş, ultimul mare oraş din Transilvania în care transportul...

Cartea zilelor noastre: Același Daniel Silva

Plin de notorietate. Grație romanelor sale. Unu` mai palpitant...

Accident mortal la Valea Mare Pravăț

În urmă cu puțin timp, în localitatea Valea Mare...

Cum să decorezi brazi artificiali de lux ca un profesionist?

Cu totii ne dorim sa impodobim bradul perfect cu...

Un proxenet şi un negustor de cannabis, luaţi pe sus de poliţiştii de la Operaţiuni Speciale

Despre fenomenele traficului de droguri şi al traficului de...