Aceia dintre dumneavoastră care doresc să adopte un câine sunt așteptați duminica aceasta (23 septembrie), începând cu ora 16, pe platoul Casei de Cultură a Sindicatelor „Dacia” din Mioveni.

Societatea Servicii Edilitare pentru Comunitate Mioveni SRL, din subordinea Consiliului Local al oraşului, oferă spre adopţie câini capturați de pe raza Mioveniului, care sunt vaccinaţi, sterilizaţi, au microcipuri montate şi carnete de sănătate la zi.

Potenţialii proprietari pot lua câinii adoptaţi imediat acasă, întrucât actele de adopţie pot fi întocmite pe loc. 

În programul evenimentului se vor regăsi inclusiv activități distractive, dar şi educative pentru cei mici: concursuri de desen, poezie, povești cu și despre animăluțele din viața noastră.

Vor fi oferite premii pentru participanți și vor avea loc discuții cu medicul veterinar, care le va explica celor mici (dar şi adulţilor)  cum trebuie îngrijite animalele, importanța sterilizării, precum și despre obligațiile legale pe care le au deținătorii de câini.

Vedeta manifestării va fi o demonstrație de dresaj canin.

Societatea Servicii Edilitare pentru Comunitate Mioveni SRL derulează de mai multe luni o serie de acțiuni din sfera responsabilității sociale, pe tema animalelor fără stăpân, pentru promovarea unui comportament responsabil față de animale și conștientizarea impactului acțiunilor noastre asupra acestora.

De altfel, nu este prima acţiune de acest gen care se desfăşoară la Mioveni, în organizarea autorităţilor locale. Păcat că astfel de acţiuni nu au loc, la fel de des, şi la Piteşti, unde numărul animalelor fără stăpân, lăsate de izbelişte pe străzile oraşului, oferă o impresie de ansamblu proastă.

Locuitorii care vor să adopte un câine o pot face, și în afara târgului de adopții de duminică, direct din adăpostul SEDC Mioveni, din cartierul Racovița, punctul Valea Popii (fosta rampă de gunoi, situată la cca 500 m de la baza pantei care urcă spre Institutul de Cercetări Nucleare, apoi spre stânga pe drumul cu porţi metalice).

Cei interesaţi pot obţine detalii la telefonul 0736 002 557 sau la adresa de email comunicare@sedc-mioveni.ro, după programul luni – vineri: 7-15 și sâmbătă – duminică între 10 şi 12.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here