DTO Rally Team revine pe asfalt cu moralul ridicat

Date:

Share post:

„Caravana Campionatului Naţional de Raliuri 2019 a purtat echipajele în lunile mai și iunie pe probele speciale de asfalt ale Raliului Argeșului și apoi pe macadamul din județele Arad și Bacău, ultima cursă aducând prima dublă-victorie a sezonului pentru DTO Rally Team.

Echipa argeșeană s-a impus în clasamentul echipelor și în cel general la Raliul Moldovei, iar acum se pregătește intens de o mult așteptată revenire pe asfalt, la Raliul Perla Harghitei.

Competiția, care are comandamentul în Odorheiu Secuiesc, este recunoscută pentru probele speciale tehnice și de viteză, care sunt printre cele mai apreciate de către fani și concurenți, în special ”Lueta” (denumită aşa după numele unui sat din zonă – n.r.), o probă de referință în Campionatul Național de Raliuri.

Concursul debutează cu recunoașterile traseului, ca mai apoi echipajele DTO Rally Team să fie prezentate fanilor locali în cadrul startului festiv de joi seara.

După testele oficiale ale cursei, care au loc vineri dimineață, concurenții vor porni pe 12 probe speciale care vor testa, din nou, limitele mașinilor de concurs, a relației pilot-copilot, dar și cele fizice și psihice.

DTO Rally Team – Vali Porcisteanu & Dan Dobre

După ce la Raliul Moldovei DTO Rally Team a obținut cele mai bune rezultate ale sezonului 2019 până în acest moment și Citroen-ul C3 R5 cu care Vali Porcișteanu și Dan Dobre au ”alergat” s-a impus categoric în clasamentul general, Raliul Perla Harghitei reprezintă o nouă provocare pentru echipă de a obține o serie de rezultate la fel de bune.

Cele cinci echipaje din componența grupării pornesc pe asfaltul din județul Harghita cu un singur obiectiv – victoria în clasamentele în care punctează. Piloții, copiloții și mașinile de concurs sunt pregătite de o nouă luptă cu cronometrul, atmosfera fiind una excelentă înaintea startului.

Vali Porcișteanu și Dan Dobre pornesc în a patra etapă a sezonului 2019 din postura de lideri în clasamentul general provizoriu, având ca obiectiv un rezultat cât mai bun pe probele speciale de asfalt, care sa-i mențină pe cea mai înaltă treaptă.

”Raliul este identic cu edițiile precedente, doar shakedown-ul fiind în sens invers. Am auzit, de asemenea, că a apărut o nouă șicană pe ”Bucin”, probă care mi s-a parut în fiecare an foarte rapidă, periculoasă pe alocuri, care parcă nu se potrivește cu configurația celorlalte trasee de concurs.” a spus Vali la începutul recunoașterilor.

DTO Rally Team – Eugen Caragui si Robert Fus

Citroen-ul C3 R5 va fi și la Raliul Perla Harghitei atuul perfect al echipajului format din Vali și Dan, mașina agilă fiind ideală pentru drumurile tehnice din județul Harghita.

”Sunt multe mașini R5 la start, astfel încât ne așteptăm la o luptă strânsă. Suntem lideri în clasamentul general înaintea cursei, știm că Citroen-ul C3 R5 ne poate ajuta să ne menținem locul și vom lupta pentru acest obiectiv.

În prima zi ne propunem un ritm constant, iar la superspecială vrem un timp bun și să facem spectacol pentru fanii prezenți în centrul orașului. În ziua secundă vom crește viteza, probele tehnice fiind pe placul nostru și al mașinii. Cel mai important este să terminăm cursa cu cât mai multe puncte și sper ca toți colegii din echipă să termine cu bine și să reușim un nou rezultat excelent pentru DTO Rally Team.” a încheiat Vali Porcișteanu înaintea startului în Raliul Perla Harghitei.

Pe locul șapte în clasamentul general al Campionatului Național de Raliuri după trei etape, Cristi Dolofan și Mihai Sandu își doresc revanșa la Raliul Perla Harghitei după abandonul de la Bacău.

Echipajul s-a impus în cadrul clasei 3 în sezonul trecut pe probele speciale harghitene, astfel încât pleacă cu ambiții mari și cu obiectivul clar de a obține un loc fruntaș la bordul Peugeot-ului 208 R5, mașină cu care cei doi progresează de la o cursă la alta și care s-a comportat excelent în acest început de sezon.

Cu un ritm extraordinar la Raliul Moldovei, Eugen Cărăgui și Robert Fus au demonstrat că sunt foarte rapizi la bordul Peugeot-ului 208 R2, că sunt printre principalii candidați la titlul clasei RC4 și că se luptă pentru podiumul categoriei mașinilor cu tracțiune față.

Cu un moral ridicat, echipajul va oferi maximul pe traseul de concurs al Raliului Perla Harghitei, țintind noi clasări excelente pe podiumuri și un ritm crescut, care să aducă puncte valoroase în clasamentul echipelor.

Lideri în clasamentul clasei 11 după două victorii pe macadam, la Arad și Bacău, Bogdan și Delia Năstase își doresc să continue parcursul excelent și țintesc o victorie pe asfaltul din județul Harghita.

După ce anul trecut pilotul argeșean a obținut locul secund la Raliul Perla Harghitei, următorul pas este victoria în acest an, clasare care ar transforma echipajul în favorit la câștigarea titlului categoriei.

Cu entuziasmul și moralul ridicat după rezultatele excelente din săptămânile trecute, Bogdan și Delia vor da totul pe cele 12 probe speciale din acest weekend.

Cu Dacia Sandero refăcută perfect de către echipa tehnică după ieșirea în decor de la Raliul Moldovei, Cristi Șugar și Vlad Colceriu pornesc cu planuri mari în cursa din acest weekend. Raliul Perla Harghitei este o competiție pe placul juniorilor DTO Rally Team, care-și propun un loc fruntaș în Cupa Dacia, acolo unde doresc să recupereze punctele pierdute la ultimele două curse.

În sezonul 2019, DTO Rally Team are alături o serie de parteneri puternici: Dolo Trans Olimp, Trust Motors – Importator Peugeot, Citroen si DS Automobile, Imbold, Catena, Oscar Downstream, Tellur, Hidro Gaz Pipe și Total Lubricants România”.

Comunicatul de presă publicat mai sus aparţine echipei DTO Rally Team.

Sursa foto: RallyZoom.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img

Popular