Drumurile din comuna Cotmeana n-au mai fost reparate de pe vremea lui Mircea cel Bătrân

Date:

Share post:

Domnişoara Raluca Nilă e din satul Ursoaia, comuna Cotmeana. A absolvit de curând facultatea şi lucrează acum la o firmă din Piteşti.

Şi-a început bine drumul în viaţă.

Are, însă, teribilul ghinion de a locui într-un sat care nu pare a aparţine judeţului Argeş al celui de-al treilea mileniu, ci mai degrabă Ţării Româneşti din vremea lui Mircea cel Bătrân.

Mijloc de transport din satul Ursoaia până la Piteşti (vreo 23-24 km) nu mai există. Cei circa 340 de locuitori ai satului trebuie să meargă pe jos între patru şi şapte km, până la „asfalt”, la Drăganu, dacă vor să ajungă la Piteşti.

Drumul dintre Ursoaia şi Cotmeana nu e practicabil nici pentru căruţe
Drumul dintre Ursoaia şi Cotmeana nu e practicabil nici pentru căruţe

La fel şi copiii, dacă vor să meargă la şcoală.

Există o linie de maxi-taxi între Piteşti şi Drăganu, deservită de firma Trans Sublim Piteşti, însă, transportatorului nici prin cap nu-i trece să prelungească (aşa cum a fost rugat) traseul până la Ursoaia.

Asta din simplul motiv că drumul cu pricina (încadrat ca drum judeţean, dacă nu ne înşelăm) cu greu poate fi numit drum.

După cum se vede şi din imagini, „drumul” nu e altceva decât un lung şir de cratere, şanţuri şi gropi. Nebun să fii să circuli pe astfel de drum.

Aşa arată un drum judeţean din Argeşul anului 2019

Sătenii din Ursoaia, însă, sunt obligaţi să fie nebuni, dacă vor să ajungă la serviciu, la Piteşti.

„Chiar astăzi (ieri – n.r.) am fost la Primărie şi am întrebat legat de maxi taxi, dacă se intenționează să se faca ceva în privinţa asta. Răspunsul dlui viceprimar (Gheorghe Gabăr n.r.) a fost faptul că mâine (azi – n.r.) vor mai avea loc nişte discuții cu…patronul firmei de transport persoane Trans Sublim…”, ne-a spus dra Nilă.

„Nu mă votaţi, aşteptaţi!”

Cu privire la starea drumului care leagă satul Ursoaia de Cotmeana, cititoarea noastră ne-a mai scris: „Primăria ne-a spus că responsabil de starea acestui drum este Consiliul Judetean Argeș.

În momentul in care vecinii mei au fost la Consiliu, prima întrebare a celor de acolo a fost „De ce ati venit doar femei?”

Să nu mai spun faptul că nu există canalizare şi nici apă curentă. De ani de zile, toţi ne ignoră. Ceea ce spune dl Vişan, primarul comunei (Ionel Dragoş Vişan – PSD) este faptul că noi nu îl votăm pe dumnealui, deci să așteptăm”.

Trebuie spus că nu doar drumul care leagă satul Ursoaia de reşedinţa de comună, Cotmeana, arată dezastruos.

Exceptând satele aşezate la şoseaua Piteşti-Râmnicu-Vâlcea (Zamfireşti, Cotmeana şi Linteşti) drumurile dintre restul de 11 sate ale comunei Cotmeana sunt la fel de degradate. Undeva la limita practicabilităţii.

Dată fiind nepăsarea autorităţilor locale, ultima soluţie ar fi Justiţia. Asta dacă nu cumva anul 2020, electoral fiind, îi va stimula niţel pe primarul Vişan şi pe consilierii din comună.

Altminteri, însă, exemplul doamnei Simona Niculescu, din satul Valea Brazilor, comuna Băiculeşti, poate dă idei şi celor din Cotmeana.

Daţi în judecată de sătenii care n-au drum, n-au apă potabilă şi nici canalizare, poate edilii din Cotmeana vor pricepe, în sfârşit, că în anul 2019 mai trebuie şi altceva, nu numai mobilier nou în Primărie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Citeşte
ŞI

Parlamentul României manifestă tendințe iliberale –  Dreptul ONG-urilor la litigare strategică limitat drastic

Modificările propuse sunt o încercare de a slăbi capacitatea...

Cum să joci inteligent la cazinoul online

Cei mai mulți jucători accesează un cazino online și...

Cum se fura din conductele OMV Petrom, în Argeş, Olt şi Teleorman. Detalii dintr-un dosar

"Şase persoane cu vârste cuprinse între 21 şi 47...

Joci ruletă și blackjack live? Trebuie să știi asta…

Jocurile de live casino au devenit extrem de populare,...

Vata bazaltica: 4 caracteristici pe care ar trebui sa le cunoastem

Pentru a mentine casa mai calda mai mult timp...