Gabi Octavian Preda este unul dintre mulţii piteşteni care iubesc animalele. Unul dintre mulţii care nu trec nepăsători pe lângă câinii sau pisicile abandonate pe străzi, aruncate/aruncaţi ca nişte gunoaie pe te miri unde.

Povestea dlui Preda e, însă, una cu accente de tragism.

Omul a salvat de pe stradă şi a oferit hrană, căldură şi adăpost multor câini şi pisici, de care s-au debarasat fără remuşcări inşi cărora din greşeală le spunem oameni.

Acum, a ajuns cam ca şi animalele salvate şi are el însuşi nevoie de adăpost.

Redăm mai jos rândurile scrise de acest om cu inimă mare, cu nădejdea că va găsi din partea semenilor acelaşi ajutor pe care el însuşi l-a oferit animalelor oropsite.

„Ori noi, ori animalele”

„2012, anul in care am fost anuntat ca nu mai am unde sta, proprietarul a vandut casa si a trebuit sa ma mut.Cea care mi-a dat viata m-a alungat dintr-o casa de langa Pitesti si mi-a spus ca daca vreau sa vin inapoi, sa scap de caini.

Am stat 3 saptamani pe strazi cu 5 caini dupa mine, ii hraneam prin parcuri si seara plangam strangandu-i in brate inghesuiti in masina care ne-a fost casa in acea perioada.

Pisici abandonate, salvate de Gabi Octavian Preda

Atunci am spus pt totdeauna adio celei care mi-a dat viata dar n-a stiut sa-mi fie mama.

2019, sunt anuntat ca va trebui sa ma mut, casa care m-a adapostit 7 ani pe mine si familia de patrupezi, se vinde. Situatia este mult mai dramatica fiind vorba acum de 50 de suflete pt care sunt responsabil.

Acum e randul tatalui meu sa-mi intoarca spatele, mai diplomat ce-i drept dar acelasi deznodamant.

O casa cu toate utilitatile si aproape 10.000 m patrati langa Pitesti, o alta casa cu utilitati si 4000 m patrati plus 2500 de padure, un apartament de zeci de mii de euro in centrul Pitestiului, doi proprietari la toate acestea, niciunul dispus sa cedeze o palma de pamant, asta pt ca am un singur viciu, iubesc animalele si le salvez vietile.

La plimbare cu cei mai buni prieteni

Conditia lor este una clara, FARA ANIMALE. In fotografie este adevarata mea familie, nu-i voi parasi niciodata indiferent cat ma va incerca viata. Mai am un frate la care tin enorm si oricat de mult si-ar dori sa ma ajute, nu poate.

Mi-am pierdut parintii atunci cand nu au inteles ca indiferent ce voi deveni, nu voi inceta sa fiu om si sa salvez o viata daca asta depinde de mine, mi-am pierdut parintii pt ca nu numai ca nu au vrut sa inteleaga asta dar au recurs la santaje ordinare care vizau viata animalutelor mele fix in momentele cand eram pe cale sa ma prabusesc.

Voi trece cu fruntea sus si de aceasta cumpana, dar voi sa stiti ca ati pierdut definitiv un fiu”, a încheiat, probabil, cu tristeţe, dl Preda.

Puteţi lua legătura cu dl Gabi octavian Preda prin intermediul paginii sale de Facebook: https://www.facebook.com/gabioctavian.preda

sursa foto: Facebook/Gabi Octavian Preda

2 COMENTARII

  1. Ce bine că domnul este un om cu un suflet frumos! Ce bine că nu și „ascultat” părinții! In cazul acesta nici nu putea fi vorba de ascultare a „sfaturilor părintești”! Ce bine că îl are cel puțin sufletește, alaturi pe fratele lui! Ce păcat că oamenii nu înțeleg că și animalele fac parte din viața noastră și că avem îndatorirea de a le îngriji la fel că pe niște copii. Pentru că sunt la fel de neajutorate și la fel de vulnerabile. Ce păcat că oamenii nu înțeleg că Dumnezeu, sau chiar evoluția naturală a vieții (fiecare crede ce vrea), au făcut că animalele sa existe printre noi oamenii pe aceiași planeta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here