“Toți pacienții vor fi considerați potențial infectați cu coronavirusul SARS-CoV-2” (coronavirus – n.r.). 

Aceasta a fost ipoteza care a pus pe butuci starea de sănătate a mii de români care n-au experimentat încă simptomele noii infecții, dar care sufereau de ani întregi de diferite forme ale cancerului, de probleme vasculare sau respiratorii și care aveau nevoie, chiar și în vremea coronavirusului, de sprijin medical. Sprijin pe care nu l-au primit”, se arată într-un articol semnat de carmen Dumitrescu, publicat pe platforma reţelei de presă locală PressHub.

„Și astfel mulți au murit cu zile în timpul pandemiei, fără a fi trăit vreuna dintre simptomele temutei infecții.

Puțini dintre ei, ajunși în spital pe fondul unor probleme urgente, s-au infectat chiar acolo și astfel viața le-a fost curmată rapid, cu diagnosticul deja cunoscut”, se mai menţionează în articolul citat.

Am avut, din păcate, câteva astfel de cazuri şi în judeţul Argeş.

„Tuturor acestor oameni li s-a încălcat astfel, din precauție și din comoditate, un drept fundamental, consfințit în Constituția României: dreptul la ocrotirea sănătății.

Și, la fel ca și cei care s-au îmbolnăvit în carantina instituționalizată, se pot adresa, dacă mai trăiesc, instanțelor de judecată, cu șansa de a câștiga cel puțin despăgubiri morale. Problema e că mulți dintre ei s-au dus…”

Citiţi contiuarea articolului din care am citat pe site-ul reţelei de presă locală PressHub, reţea din care face parte şi site-ul nostru.

sursa foto: presshub.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here