Tragediile provocate de faptul că pandemia de coronavirus (Covid-19) a fost scăpată total de sub control curg, una după alta, pe tot teritoriul naţional. Una dintre ultimele astfel de tragedii s-a produs, cu nici 24 de ore în urmă, la Spitalul Judeţean din Piteşti.

Purtătoarea de cuvânt a Spitalului, Cristina Cazacu, a povestit-o azi, pe contul său de socializare.

„E printre puținele dăți când folosesc pagina aceasta pentru a posta altceva decât copii, pisici, glume, flori, „râzăcioșenie”. Nu că ar fi fost mereu totul lapte și miere, dar un zâmbet atrage alt zâmbet, iar scopul meu a fost, întotdeauna, să aduc bucurie. Din păcate, acum e diferit

. Când vezi că orice sacrificiu e în zadar, renunți și tu, un munte de speranță, să mai crezi. Mor oameni. Mulți sunt tineri, n-au apucat să ajungă la jumătatea drumului. Medicii sunt neputincioși să-i salveze, în ciuda tuturor eforturilor. Scriu aceste rânduri îndeosebi pentru cei care încă nu cred în COVID. Vă dau un singur exemplu, al unui tânăr care a ajuns târziu la spital. Foarte târziu.

În ziua în care i se îndeplinea, poate, cel mai mare vis, soția lui aducea pe lume o minune, el a fost intubat. Nu a apucat să afle că e tată. Noaptea trecută a murit. Am plâns. Am plâns ca pentru fratele meu, tatăl meu, oamenii mei cei mai dragi. Plâng și acum. Nu am crezut că vom ajunge aici, atât de departe.

Nu am crezut că noi, românii, vom fi atât de nepăsători. Destrăbălarea e la cote maxime, indiferent de oră, indiferent de consecințe. V-aș lua o zi în Secția ATI, să vedeți prețul dezmățului. Mă opresc. Vă doresc ce vreau și pentru mine, să nu mai primesc, dar să nu mi se ia nimic din ce am!”, a transmis dna Cazacu.

Orice comentariu e de prisos.

Citiţi şi despre ziua cea mai neagră a pandemiei de Covid din România:

sursa foto: Facebook/Cristina Cazacu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here