Arhitectul piteştean Dragoş Alecsandru, fost candidat independent la Primăria Piteşti, vine azi cu o posibilă explicaţie (sau cu una dintre multele explicaţii) a faptului că, deşi suntem printre ultimele oraşe din ţară în ce priveşte calitatea apei potabile, suntem printre primii la preţul serviciilor de apă şi canalizare.

Această explicaţie ar fi creşterea şi a numărului de angajaţi, dar şi a lefurilor celor de la Apă Canal 2000 SA Piteşti.

„Per total cheltuielile cu personalul societăților din subordinea Consiliului Local din 2016 și până în 2019 au crescut cu 28,57 mil. lei, iar mai mult de jumătate reprezintă creșterea cu salariile la Apă Canal.

Mai mult, în 2015 cheltuielile de personal la Apă Canal erau 21,8 mil. lei, practic în 5 ani s-au dublat.

Atât ca venituri și cheltuieli, cât și ca număr de angajați, Apă Canal este cea mai mare societate din subordinea Consiliului Local.

Practic este o vacă foarte bună de muls prin contracte aranjate, bani cheltuiți pe publicitate în presa locală și foarte multe alte lucruri pe care vi le voi prezenta în postările ce vor urma”, este mesajul dlui Alecsandru.

sursa foto: Facebook/Dragoş Alecsandru

1 COMENTARIU

 1. Trebuie vazuta si structura de personal a societatii.Adica personalul operativ versus cel biroratic.Sunt foarte multe probleme tehnice in teritoriu deoarece foarte multe trasee sunt colmatate,caminele de deversare de la blocuri si traseele sunt vechi (mai mult de 40 de ani),sunt foarte multe solicitari de interventie,sau dezvoltat multe investitii imobiliare in jurul orasului.Toate acestea necesita personal.Este adevarat ca nu s-au mai facut investitii majore in ultimul timp(cam de pe vremea dl.Mujea) dar cele ce s-au facut au fost realizate cu bani imprumutati care trebuie rambursati intr-o perioada de timp(probabil ca inca se mai ramburseaza)si de aceea pretul apei potabile in Pitesti este printre cele mai mari din tara.
  Deasemenea aceasta societate este in subordinea Consiliului Local Pitesti si angajarile presupun ca se fac cu aprobarea consiliului.
  Asa ca afirmatia ca sunt multi sau putini angajati trebuie analizata.Ca si principiu trebuie inteles ca atunci cand vrei sa reduci numarul oamenilor dintr-o activitate si in particular in cea in discutie, trebuie sa faci investitii pentru automatizare, digitalizare,reabilitare a traseelor de circulatie si in special canalizare si apoi in general al procesului tehnologic de producere a apei potabile.
  Lasand lucrurile asa cum sunt si odata cu trecerea timpului va fi necesar de si mai multi angajati pentru a remedia defectiunile care se vor inmulti.
  Trebuie analizat si unde se repartizeaza profitul pentru a intelege traseul pe care il urmeaza societatea.
  Nu trebuie privita cu rautate activitatea institutiei fara a avea o concluzie clara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here