Încă înainte de a se încheia şedinţa cu cuţitele pe masă a conducerii PSD, destinată a decide dacă partidul va mai fi sau nu condus de dl  Liviu Dragnea, fostul preşedinte al României, dl Traian Băsescu, a dat publicităţii un document în care trage deja concluziile unui „puci dinainte eşuat”.

Vă prezentăm integral, în cele ce urmează, misiva fostului şef al statului. E la aprecierea fiecăruia dintre dumneavoastră să-i daţi sau nu dreptate.

Menţionăm că, la ora apariţiei acestui text, şedinţa conducerii PSD era în plină desfăşurare, iar deznodământul acesteia, greu de anticipat.

Sublinierile ne aparţin.

„Deja înfrânţi, puciştii în frunte cu Gabriela Firea, Mihai Stănescu şi Adrian Ţuţuianu, îşi strigă onestitatea, buna credinţă şi ataşamentul faţă de PSD în faţa oricui este dispus să-i asculte, după ce şi-au băgat propriul partid în corzi, în încercarea ratată de a prelua partidul.

Ce-i drept, Dragnea a ajuns atât de nociv pentru România şi atât de vulnerabil pentru PSD încât înainte de sfârşitul anului va trebui să părăsească şi funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor, dar şi pe cea de preşedinte PSD.
Dar nu printr-un puci organizat de trei din cei mai nocivi şi lipsiţi de caracter şi de calităţi oameni din PSD care n-au avut nici măcar minima inteligenţă să nominalizeze un înlocuitor credibil pentru Dragnea. Oricum, varianta Dăncilă nu a avut decât rolul de acoperire pentru aspiraţiile nemăsurate de mărire ale doamnei Firea care se vrea şi preşedinte PSD şi candidat la preşedenţia României.
Gabriela Firea a confundat ţara cu susţinerea necondiţionată de la Ilfov, dar fără a avea nici măcar susţinerea tuturor sectoarelor din Bucureşti. De altfel, Gabriela, plină de ambiţii prezidenţiale, este un discipol al Voiculescului, puşcăriaş şi turnător de nădejde,
Mihai Stănescu, vicepremier, care umblă prin guvern cu vata în nas, un semidoct provenind din aceeaşi castă a baronilor prăfuiţi din provincia sudistă ca şi Dragnea, s-a supărat că nu este singurul administrator al sumelor uriaşe care se distribuie către administraţiile locale pe care le controlează mai mult Vâlcov decât el.
Şi în sfârşit Ţuţu lui Tătuţu (Ţuţuianu) un submediocru frustrat că l-a schimbat Dragnea din funcţia de ministru al apărării, când el se credea cel puţin Napoleon.
Dragnea va trebui să plece cât de curând, dar pe mâna unora mai deştepţi, mai puţin ipocriţi, mai puţin lichele.
Oricum, cei trei semnatari au avut mize personale legate de bani şi putere şi, în mod cert, sunt la fel de nocivi, lacomi şi urâţi la suflet ca şi Dragnea, iar de ţară nu le pasă.
Oricum Firea, Stănescu şi Ţuţuianu au un mare merit: au lăsat opoziţiei şi presei un document politic semnat, cu care PSD-ul poate fi atacat de dimineaţă până seara şi l-au şubrezit maxim pe Daddy (Liviu Dragnea e poreclit aşa – n.r.)”.
montaj foto: Bihari Naplo

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here