În conferinţa de presă comună din această seară, susţinută împreună cu ministrul de Interne, Marcel Vela, şi cu secretarul de stat Bogdan Despescu, dr. Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, a formulat un avertisment foarte serios pentru colegii dumnealui de breaslă medicală.

„Atrag atenţia că refuzul de internare a unui pacient cade sub incidența penală. Atrag atenția medicilor și managerilor de spitale că pacienții nu pot fi refuzați pe motiv că nu există confirmarea că sunt pozitivi sau negativi la infecţia cu coronavirus. Nu vă bateţi joc! Tratați problema fiecărui pacient cu maximă seriozitate!”, a spus dr Arafat.

Parcă s-ar fi referit direct la unii medici şi asistente de la Spitalul din Mioveni, unde există o reticenţă teribilă faţă de potenţialii pacienţi infectaţi cu coronavirus.

„Personalul medical de specialitate poate fi detașat sau delegat la alte unități care au deficit de personal.

Pe durata situației de urgență, personalul medical nu poate refuza detașarea sau delegarea. Detașarea sau delegarea în alt județ se face prin dispoziția secretarului de stat”, a mai precizat dr. Raed Arafat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here