Două tinere mame, obligate să se prostitueze, salvate de poliţiştii de la Crimă Organizată Argeş. Proxeneţii, reţinuţi apoi arestaţi

Date:

Share post:

Două tinere mame, una având un copil, cealaltă, doi copii, au fost salvate de la soarta pe care le-o pregătiseră doi proxeneţi, aceea de a deveni sclave sexuale. Şansa lor a fost intervenţia poliţiştilor de la Biroul de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Argeş.

„Din cercetări s-a stabilit faptul că, în perioada ianuarie 2022-prezent, bărbații ar fi recrutat, adăpostit și transferat mai multe tinere, în vederea exploatării, prin obligare la practicarea prostituției, pe raza județelor Argeș și Ilfov.

La data de 1 martie, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Pitești, s-au sesizat din oficiu, în urma unei informări primite de la Agenția Națională Împotriva Traficului de persoane, cu privire la faptul că, o persoană de sex feminin și copilul său minor sunt lipsiți de de libertate, într-o locuință din localitatea Ștefănești, femeia fiind obligată la practicarea prostituției.

În urma activităților desfășurate, cu sprijinul polițiștilor din cadrul Poliției Orașului Ștefănești, a fost identificat imobilul în care se aflau victima și copilul acesteia.

Din cercetări, s-a stabilit faptul că, femeia ar fi fost transportată de un bărbat de 42 de ani, din județul Ilfov și plasată, contra unei sume de bani, unui bărbat de 39 de ani, din Ștefănești, fiind obligată la practicarea prostituției în folosul material al celor doi.

De asemenea, o altă femeie ar fi fost lipsită de libertate, împreună cu cei doi copii ai săi, minori, și obligată la practicarea prostituției, pe raza județului Ilfov, de către bărbatul de 42 de ani.

Întrucât exista o stare de pericol în care se aflau victimele, după o mobilizare exemplară, polițiștii din cadrul B.C.C.O. Pitești, au identificat imobilele în care se aflau și le-au extras din mediul infracțional.

Acestea au fost conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Pitești, unde au fost audiate, în prezența reprezentanților A.N.I.T.P. Argeș. Ulterior, victimele au beneficiat de măsuri de protecție și de cazare în centrele special amenajate.

Totodată, polițiștii B.C.C.O. Pitești au reușit identificarea, în timp foarte scurt, a celor două persoane despre care există suspiciunea că sunt implicate în desfășurarea activităților infracționale, conducându-le la audieri, în baza unor mandate de aducere.

După administrarea probatoriului, cei doi bărbați au fost reținuți, pe bază de ordonanță, pentru 24 de ore, ulterior fiind prezentați în fața instanței, care a dispus măsura arestului preventiv pentru 30 de zile.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române”, a informat biroul de presă al Poliţiei Argeş.

Din păcate, traficul de persoane e o infracţiune cu care Poliţia din Argeş are adesea de-a face. Mai multe articole despre astfel de acţiuni poliţieneşti găsiţi aici.

sursa foto: arhivă Poliţia Română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img

Popular