Potrivit Ministerului Sănătăţii şi Institutului Naţional de Sănătate Publică, la nivelul întregii ţări au fost confirmate, până acum, 136 de cazuri de infectare cu tulpina britanică a coronavirusului (Covid-19), mai contagioasă decât virusul clasic.

Dintre aceste cazuri – răspândite în aproximativ două treimi din teritoriul ţării – două au fost confirmate în judeţul Argeş.

Cele mai multe cazuri de Covid-19 britanic au fost confirmate în Capitală: 80. De asemenea, din datele INSP reiese că această nouă tulpină a dat cele mai multe infectări la categoria de vârstă 45-54 de ani.

Cei mai mulţi dintre cei infectaţi cu această tulpină, mai agresivă, nu au călătorit niciodată în Marea Britanie şi nici nu au luat contact cu persoane care au fost acolo, ceea ce poate însemna că transmiterea noului tip de virus a devenit comunitară şi că, foarte probabil, astfel de cazuri se vor înregistra curând în toate judeţele ţării.

Această nouă tulpină a cornavirusului provoacă simptome mai grave persoanelor în vârstă, au constatat deja medicii europeni.

Din fericire, judecând după părerile emise în spaţiul public de mai mulţi medici de specialitate, vaccinurile anti-Covid avizate în Uniunea Europeană (Moderna, Pfizer şi AstraZeneca) par să fie eficace şi împotriva acestei tulpini.

Mai multe despre noua tulpină a coronavirusului puteţi citi într-un articol publicat azi de cei de la G4Media, accesând link-ul de mai jos:

sursa foto: G4Media

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here