La acest moment, secția ORL a Spitalului Județean de Urgență Pitești este una dintre cele mai dotate din țară, în cadrul acesteia existând aparatură unică la nivel național.

Informaţia ne-a fost oferită de biroul de presă al unităţii spitaliceşti.

La începutul acestei luni au fost puse în funcțiune trei noi aparate a căror valoare se ridică la 130.000 de euro. Este vorba despre:

Sistemul de Navigație Fusion Compact pentru sfera ORL – este primul aparat de acest tip livrat la noi în țară. Dat fiind faptul că intervențiile chirurgicale ghidate au devenit deja un standard, acest sistem de navigație creează o hartă  între imaginile vizualizate și punctele corespunzătoare pe anatomia pacientului imediat ce personalul medical  îl înregistrează în soft-ul dedicat.

Astfel, sistemul oferă informații despre poziționare în timp real, ajutând medicul să navigheze departe de structurile critice în timpul îndepărtării țesuturilor bolnave.

Sistemul IPC – este o consolă chirurgicală pentru eliminarea țesuturilor moi, a țesuturilor tari și a osului în timpul operațiilor din sfera ORL. Sistemul IPC și suita de produse specifice aplicației o fac cea mai versatilă consola de pe piață.

Microdebrider M4 Straightshot – este o piesă de mână inovatoare pentru chirurgia ORL, care ajută la îmbunătățirea funcționalității și preciziei intraoperatorii atunci când incizează sau înlătură țesutul moale, țesutul dur sau osul. Acesta este alimentat de consola integrata IPC.

Vă reamintim că la începutul lunii ianuarie a fost pusă în funcțiune și unitatea de consultații ORL cu sistem videoendoscopic și videofibroscopic integrat, singurul aparat de acest fel din județul nostru, a cărui valoare se ridică la 100.000 de euro.

sursa foto: Spitalul Judeţean Piteşti

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here