Tudor Pendiuc, fostul primar al Piteştiului, şi una din fiicele sale, Emanuela (Ema), au fost condamnaţi, azi, de un complet de judecători de la Tribunalul Bucureşti la opt ani, respectiv la cinci ani de închisoare, în faimosul dosar de corupţie numit în presă dosarul „Publitrans”.

Acesta viza achiziţia de autobuze de oraş pentru societatea de transport local Publitrans 2000 SA Piteşti, în condiţii dubioase.

Decizia de azi a Tribunalului Bucureşti nu este definitivă. Ea poate fi atacată la Curtea de Apel.

Emanuela Pendiuc

Alte pedepse dispuse azi de judecători: Valentin Vişoiu (om de afaceri), 7 ani şi 8 luni de închisoare; Gheorghe Văsîi (om de afaceri şi el) şi COnstantin Scarlat (fost director CNCD SA) câte 6 ani.

Alţi cinci foşti funcţionari din Primăria Piteşti au primit pedepse cuprinse între 4 ani şi jumătate şi 5 ani şi jumătate de închisoare.

Pendiuc mai are o condamnare în CV

Sentinţa de azi nu e prima condamnare pentru ex-primarul Tudor Pendiuc. Dumnealui a mai fost condamnat, anul trecut, la o pedeapsă de doi ani de închisoare, dar cu suspendarea executării pedepsei.

Acea condamnare e definitivă şi a presupus, printre altele, 90 de zile de muncă în folosul comunităţii şi un termen de încercare de trei ani.

„În luna septembrie 2014, inculpatul Branişte Florentin-Mircea, în calitate de director al Administraţiei Domeniului Public Piteşti, la instigarea primarului Pendiuc Tudor, cu încălcarea dispoziţiilor legale, a dispus în mod abuziv efectuarea unor lucrări de modernizare şi asfaltare pentru un drum aflat în afara domeniului public sau privat al municipiului Piteşti… până la locuinţa unei persoane cu funcţie de conducere în cadrul Primăriei Piteşti”, arătau procurorii DNA, în documentul de trimitere în judecată.

Drumul la care se referă procurorii în rechizitoriu duce la locuinţa fostei secretare Elena Carmen Lis, o apropiată (asta ca să folosim un termen elegant) a primarului Pendiuc, căruia acesta i-a asfaltat drumul până la poarta vilei.

Tudor Pendiuc a fost primar al Piteştiului din 1992 până în 2016. A plecat din Primărie doar din cauza problemelor penale pe care le are. Altfel, n-a pierdut niciodată alegerile pentru Primărie.

Având în vedere că sentinţele nu sunt definitive, până la o astfel de sentinţă toţi cei condamnaţi beneficiază de prezumţia de nevinovăţie.

sursa foto: Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here