Doi piteşteni, soţi şi soţie, care au călătorit în data de 10 noiembrie anul trecut, cu o cursă a companiei low cost maghiare Wizzair, de la Craiova la Madrid, au aflat abia azi că au trecut la circa 60 de metri de o moarte cumplită.

Portalul de specialitate Aviation Herald a dezvăluit azi că, în data respectivă, cursa Wizzair cu indicativul W6-3763, un Airbus 320, de pe ruta Craiova-Madrid, a fost la numai 200 de picioare (aproximativ 60 de metri) de a se ciocni de o altă aeronavă care zbura pe acelaşi culoar aerian, dedesubtul avionului Wizzair.

Până azi, nu s-a ştiut nimic despre acest incident.

Controlorii de trafic de pe aeroportul spaniol au cerut, la un moment dat, avionului Wizzair să coboare la altitudinea de 30.000 de picioare (circa 10.000 de metri), în vederea începerii procedurilor de aterizare.

Piloţii maghiari, însă, au coborât sub altitudinea desemnată de controlorul de trafic, până la 29.200 de picioare, ajungând astfel periculos de aproape, la vreo 60 de metri deasupra unei aeronave Embraer 195, a companiei Air Europa Express, care venea de la Veneţia la Madrid.

Şansa celor doi piteşteni, dar şi al sutelor de pasageri din ambele aeronave, a fost că unul dintre piloţii unguri a observat eroarea, ridicând imediat avionul Wizzair la altitudinea corectă.

Ambele aeronave au aterizat în siguranţă la Madrid, după acest episod.

În cazurile în care două aeronave se ciocnesc în aer, la astfel de altitudini, apropiate de 10.000 de metri, şansele de supravieţuire pentru cei de la bord sunt ca şi nule.

sursa foto: Aviation Herald/Google Earth

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here