În ultimele 48 de ore, doi membri ai cabinetului condus de Florin Cîțu au fost surprinşi de jurnalişti din Bucureşti şi din Sibiu nepurtând mască, deşi se aflau în afara locuinţei, unde toată lumea trebuie să poarte mască de protecţie.

În culpă a fost surprinsă, la o acţiune de împădurire, organizată în judeţul Sibiu, Raluca Turcan (PNL, în stânga imaginii de sus), ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale.

La fel Vlad Voiculescu (PLUS), care este chiar ministrul Sănătăţii şi ar fi trebuit să fie mai scrupulos în a respecta regulile decât oricine altcine, a fost filmat fără mască pe un hol al Parlamentului.

Colegul lor de cabinet, ministrul de Interne Lucian Bode (PNL) a dat de înţeles că ambii miniştri vor fi pedepsiţi pentru că au încălcat normele de prevenire a răspândirii pandemiei de Covid-19.

„Toți suntem egali în fața legii, toți răspundem în fața legii. Și Voiculescu, și Turcan”, a spus dl Bode. Însă, până la ora redactării acestor rânduri, acesta n-a produs nicio dovadă din care să reiasă că miniştrii Turcan şi Voiculescu au fost amendaţi.

Ne îndoim că vor fi. Există precedentul Sorin Grindeanu (PSD), surprins cu ţigara în gură într-un birou la Parlament, pe vremea când era prim-ministru.

La vremea respectivă, dl Grindeanu a spus că-şi recunoaşte greşala şi că va plăti amenda pentru că a fumat într-un spaţiu public închis, în care fumatul e interzis. N-am văzut niciodată dovada că fostul premier ar fi fost amendat.

sursa foto: Facebook/Raluca Turcan

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here