Doi bucureşteni au fost identificaţi de ofiţerii Poliţiei Criminale din Piteşti, după ce au scos bani numerar, de pe un card care nu le aparţinea, de la bancomate de pe raza oraşului.

Oficial, acuzaţiile sunt de „săvârşirea infracţiunilor de însușirea bunului găsit, accesul ilegal la un sistem informatic şi efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos”.

De reţinut, a fost reţinut unul dintre suspecţi, un bărbat de 52 de ani, din Bucureşti.

„Din cercetări s-a stabilit că în ziua de 18 iunie a.c., bărbatul în cauză, împreună cu un alt bărbat, de 31 de ani, tot din Bucureşti, ar fi utilizat un card bancar pentru a retrage mai multe sume de bani de la ATM-uri de pe raza municipiului Piteşti.

După administrarea probatoriului, poliţiştii au dispus reţinerea bărbatului de 52 de ani, în cursul zilei de astăzi fiind prezentat de către procurori în faţa Tribunalului Argeş, care a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile.

Cercetările continuă, pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale”, a transmis biroul de presă al Poliţiei.

Celălalt supect e căutat de oamenii legii.

„Recomandăm cetăţenilor să nu ţină în portofel şi datele referitoare la codul PIN al cardurilor bancare sau alte asemena date de autentificare.

Totodată, amintim că din punct de vedere legal, însuşirea unui bun găsit sau ajuns din eroare ori în mod fortuit în posesia altei persoane, care nu îl predă autorităților în termen de 10 zile, constituie infracțiune”, mai amintesc poliţiştii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here