Potrivit unor cifre furnizate de Prefectura judeţului Argeş, din cele 18 locuri existente în secţiile de Anestezie-Terapie Intensivă (Reanimare), dedicate bolnavilor de Covid în stare grav, ale spitalelor din judeţ, mai erau libere azi la prânz numai trei locuri.

Dintre aceste numai 18 locuri disponibile la ATI pentru cazurile grave de Covid, 15 sunt la Spitalul Judeţean din Piteşti şi 3 la spitalul din Câmpulung Muscel.

Pe lângă aceste 18 locuri, destinate toate adulţilor, mai există alte patru paturi de ATI la Spitalul de Pediatrie din Piteşti, destinate, fireşte, celor mici.

O situaţie mai aparte e la Spitalul Orăşenesc din Mioveni. Potrivit cifrelor Prefecturii Argeş, spitalul are 17 locuri în saloane de ATI pentru bolnavii adulţi de Covid în stare gravă, dar aceste paturi sunt inutilizabile din cauză că lipsesc medicii infecţionişti şi/sau de ATI.

Subprefectul de Argeş Emanuel Soare a dat asigurări că autorităţile judeţene caută soluţii pentru a încadra cu personal de specialitate şi Spitalul din Mioveni: „S-a comunicat de către Prefectură, de exemplu, faptul că, săptămâna trecută, s-a organizat o întâlnire cu toţi managerii de spitale şi şefii ATI din judeţ, pentru găsirea de soluţii. S-au facut solicitări şi la nivel naţional pentru medici şi rezidenţi”, a transmis dl Soare.

În imaginea de sus, un salon din clădirea veche a Spitalului Orăşenesc din Mioveni, destinat bolnavilor de Covid.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here