Dr. Sorina Honţaru (foto), fosta şefă a Direcţiei de Sănătate Publică Argeş, a fost schimbată din funcţie, la jumătatea lunii trecute, şi înlocuită cu dr. Alexandru Guiţă.

Motivele schimbării dnei Honţaru din funcţie sunt mai multe, au dat de înţeles oficialii Prefecturii Argeş, dar două dintre ele se cam ştiu: proasta gestionare a epidemiei de coronavirus, la nivelul judeţului, dar şi reacţia dumneaei faţă de tragedia de la cabinetul stomatologic Teddy Care din Piteşti.

Atunci, un copil de numai 4 ani a murit după ce i s-a făcut o anestezie generală care nu trebuia să se facă în acel cabinet, din cauză că nu existau condiţiile necesare.

Reacţia dnei Honţaru a fost să trimită un comunicat în care-i ruga pe părinţi să nu mai „solicite medicilor activităţi neautorizate sanitar”. De parcă părinţii au de unde să ştie ce e şi ce nu e autorizat sanitar în vreun cabinet dentar.

Condescendent şi mai mult decât binevoitor, Ministerul Sănătăţii a decis să n-o lase prea mult pe dna Honţaru fără un scaun directorial, aşa că a „detaşat-o” la conducerea DSP Galaţi, acolo unde şefei instituţiei, dr. Liliana Moise, tocmai i-a expirat mandatul (ieri).

Numai că, surpriză, dna Sorina Honţaru, a contestat la minister decizia de detaşare la Galaţi. Dorind, pesemne, să revină la şefia DSP Argeş, după ce apele pandemiei se vor mai liniştit niţel.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here