DNA a cerut Camerei Deputaţilor aviz ca să-l poată percheziţiona informatic pe deputatul Adrian Miuţescu

Date:

Share post:

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au solicitat Camerei Deputaţilor, ieri după amiază, acceptul pentru desfășurarea de percheziții informatice în cazul președintelui PNL Argeș, deputatul Adrian Miuțescu (foto), urmărit penal pentru că ar fi intervenit pentru numirea unor persoane în poziții-cheie la Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorului și la Poșta Română.

În urmă cu două săptămâni, DNA anunţase că a început urmărirea penală împotriva deputatului Miuţescu, a viceprimarului Piteştiului, Gelu Tofan, şi a fostului viceprimar din Curtea de Argeş, Cristian Mitrofan, pentru comiterea unor infracţiuni asimilate corupţiei.

În ce-l priveşte pe dl Miuţescu, dumnealui este acuzat de comiterea a opt infracțiuni de folosire a influenței sau autorității de către o persoană care deține o funcție de conducere într-un partid, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite.

„În perioada aprilie – iulie 2021, suspectul Miuțescu Gheorghe Adrian, la instigarea suspectului Chiru Ovidiu, și-ar fi folosit influența și autoritatea ce decurg din funcția de președinte al Organizației Județene a partidului din care face parte, pe lângă conducerea Agenției Naționale pentru Protecția Consumatorului, pentru a determina numirea celui din urmă, dar și a unei alte persoane în funcții de conducere la Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorului Argeș.

Aceasta, în condițiile în care postul vizat de Chiru Ovidiu fusese ocupat prin concurs de o altă persoană. În aceeași manieră, Miuțescu Gheorghe Adrian ar fi procedat pentru numirea unei persoane într-o funcție de conducere la Protecţia Consumatorilor Regiunea Sud-Muntenia și de mutare a sediului Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorilor Regiunea Sud-Muntenia de la Ploiești la Pitești”, se arată într-un comunicat de presă al DNA.

Ce urmează în dosarul Miuţescu

Comisia juridică a Camerei Deputaților are la dispoziție trei zile să întocmească raport privind solicitarea DNA pentru acceptul pentru desfășurarea de percheziții informatice în dosarul privindu-l Adrian Miuțescu. Ulterior, plenul Camerei Deputaţilor va vota în maximum cinci zile, dacă aprobă sau nu cererea procurorilor.

Având în vedere actuala configuraţie politică din Parlament, sunt şanse bune ca deputaţii să încuviinţeze cererea DNA, însă, la fel de bine, s-ar putea să funcţioneze solidaritatea de castă între deputaţi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img

Popular