În cursul acestei zile, efective din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Argeş au participat la o acţiune comună de control, în colaborare cu reprezentanţi ai Distribuţie Energie Oltenia, pe raza orașului Costești”, a informat Jandarmeria.

„Acţiunea s-a desfăşurat în scopul prevenirii şi combaterii furtului de energie electrică potrivit prevederilor Legii nr. 123/2012 privind energia electrică şi gazele naturale.

Au o casă cât Prefectura, dar nu şi bani să-şi plătească branşarea la curent. E mai uşor de furat

În urma verificărilor efectuate, a fost identificat un imobil care era branşat ilegal la reţeaua distribuitorului de energie electrică, fapt pentru care reprezentanţii Distribuţie Energie Oltenia au procedat la dezafectarea instalaţiilor improvizate, iar jandarmii au procedat la întocmirea actelor de sesizare a organelor de cercetare penală conform Codului de Procedură Penală şi prevederilor Legii nr. 123/2012 privind energia electrică şi gazele naturale.

A rezultat un dosar de cercetare penală care a fost înaintat organelor de poliţie în vederea continuării cercetărilor sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt de energie electrică şi branşarea ilegală la reţeaua de energie electrică”, a mai informat biroul de presă al Jandarmeriei.

sursa foto: Jandarmeria Argeş

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here