Am informat ieri, citând portalul de ştiri economice Economedia, despre faptul că inspectori ai Consiliului Concurenţei au declanşat o anchetă la companiile energetice Electrica şi CEZ.

Ancheta vizează posibila existență a unor practici care ar fi dus la blocarea migrației clienților pe piața liberă a energiei electrice.

Investigaţia Consiliului Concurenţei ar fi pornit, potrivit surselor Economedia, de la o sesizare formulată de cineva din interiorul sectorului de distribuţie a energiei electrice.

Compania CEZ, care controlează distribuitorul de electricitate Distribuţie Oltenia, cel mai mare furnizor de profil din judeţul Argeş, ne-a confirmat, printr-un comunicat de presă, existenţa unor verificări a celor de la Consiliul Concurenţei.

„Confirmăm faptul că în data de 14.04.2021, la sediul Distribuție Oltenia din Craiova am primit vizita reprezentanților Consiliului Concurenței, pentru a prezenta modul în care s-a desfășurat procesul de schimbare a furnizorului și modul de implementare al acestuia de către operatorul Distribuție Oltenia.

La dispoziția acestora s-a aflat echipa Distribuție Oltenia, implicată în implementarea procesului de schimbare a furnizorului, asigurând tot suportul necesar, dar și transparența care ne caracterizează activitatea”, a transmis grupul CEZ, ca răspuns la solicitarea noastră.

Rezultatele acestor verificări le vom afla, după toate probabilităţile, în decurs de aproximativ două săptămâni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here