Astăzi a intrat în vigoare certificatul verde Covid care prevede faptul că după atingerea pragului de infectare de 3 persoane la mia de locuitori într-o anumită localitate, mai pot intra în spațiile publice închise doar cei care sunt vaccinați, testați sau trecuți prin boală.

Măsura are la bază dorința autorităților de a opri transmiterea virusului, limitând accesul unor categorii de persoane care pot să răspândească infecția într-o comunitate. Deși regulile au la bază scopuri normale, fireşti, se pare că nu toată lumea se arată mulțumită, în fond, de limitarea unor drepturi.

Dintre marile nume ale României, persoana cea mai vocală încă de la începutul pandemiei a fost actrița Carmen Tănase, care s-a arătat de-a dreptul revoltată de “regula certificatului”. Invitată în direct la Antena 3, aceasta a dezbătut problema restricționării anumitor drepturi din cauza refuzului de vaccinare:

„Eu am dreptul să intru oriunde vreau eu. Nu poate nimeni să îmi ia acest drept, atâta vreme cât eu sunt cetățean al acestei țări plătitor de taxe și impozite. În clipa în care va fi o lege și probabil că o să fie și asta pentru că demenţa la care s-a ajuns nu are măsură… în clipa în care se va ajunge și la treaba aceasta, nu mă va mai interesa să mai fac parte dintr-o societate distopică și anormală”, a spus actriţa Carmen Tănase la emisiunea la care a fost invitată.

Ea s-a arătat revoltată de faptul că îi va fi interzis să facă anumite lucruri sau să se ducă la spectacole doar pentru că alege să nu se vaccineze. Carmen Tănase refuză vehement atât imunizarea, cât și testarea și spune că s-ar simți resemnată cu izolarea care ar surveni în urma dorinței sale de a nu se alia la cerințele statului:

„Nu mă autoizolez, mă izolează societatea. Eu vreau să merg mai departe oriunde mergem și până acuma. Dacă societatea din care o fac parte și pe care o plătesc de-o viaţă mă izolează, atunci stau la mine acasă prin lege.
Până nu este lege, o să mă lupt cu ei pănă în pânzele albe”, a mai spus Carmen Tănase.

sursa foto: Facebook/Carmen Tănase

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here