După ce, de circa un an de zile, se vorbeşte din ce în ce mai mult despre posibilitatea ca Dacia să producă o maşină electrică, fără vreo confirmare din partea constructorului, directorul general al companiei, Christophe Dridi, a lămurit azi situaţia.

Dacia nu va produce în următorii 1-2 ani niciun vehicul de serie 100% electric.

Însă, a spus dl Dridi, va produce cu siguranţă o maşină hibridă, adică una care să fie propulsată atât de un motor clasic, cu combustie, cât şi de unul electric.

„Sigur va exista o Dacia hibridă, o maşină de oraş, și sigur va exista și un model electric. Întrebarea este când va fi lansat acest model electric… Vom produce la Mioveni mașini hibride plug-in. Mergem pas cu pas. Nu vom merge din prima să facem un model 100% electric”, a declarat directorul general al Daciei.

El a mai adăugat că Daciile hibride şi apoi cele electrice ale anilor ce vin vor respecta filozofia mărcii Dacia: vor fi vehicule accesibile ca preţ, cu un raport corect între acesta şi calitate.

Prima maşină hibridă de serie din lume a fost modelul compact Toyota Prius, lansat în 1997. A urmat apoi un model hibrid scos doi ani mai târziu de rivalii de la Honda (Insight).

În ultimii ani, aproape că nu mai e constructor auto serios care să nu ofere în gamă şi cel puţin un model hibrid. De la Mercedes la Hyundai, toţi oferă aşa ceva, în ton cu tendinţa momentului.

Dacia a rămas în urmă, din acest punct de vedere, dar, cu siguranţă, va recupera întârzierea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here