Azi la Bucureşti au avut loc tragerile la sorţi ale optimilor de finală ale Cupei României la fotbal. Printre cele 16 echipe calificate în această fază a competiţiei este şi FC Argeş, ai noştri eliminând în 16-imi pe mai bine cotata echipă moldavă FC Botoşani, la penalty-uri, după un meci al cărui erou, indubitabil, a fost portarul Flavius Croitoru, cel care şi-a salvat echipa de nenumărate ori în cele 120 de minute de joc şi a apărat şi două lovituri de la 11 metri.

Voia sorţilor a fost ca FC Argeş să joace la Bucureşti, cu Dinamo. Meciul se va juca în ziua de 27 octombrie, pe arena „câinilor”, la o oră ce va fi decisă – aşa e la noi – de televiziunea care va transmite meciul. Se joacă o singură manşă, eliminatoriu.

Pare o tragere la sorţi facilă, pentru că Dinamo traversează cea mai proastă perioadă a sa de la înfiinţare până acum. Însă, meciul nu va fi chiar aşa facil. „Câinii” s-au întărit serios în ultimul timp, au întrerupt seria de eşecuri şi dau semne că-şi revin de când pe banca lor e Mircea Rednic.

Ar fi o eroare gravă dacă Dinamo ar fi subestimată, pentru că, aşa cum e ea la ora actuală, echipa bucureşteană e capabilă şi să ia 5-6 goluri într-un meci, dar, atenţie, e capabilă şi să dea cui o desconsideră. Cu Dinamo nu se ştie niciodată.

Totuşi, FC Argeş e favorită şi depinde doar de tehnicienii Ianovschi şi Prepeliţă, respectiv de jucători, ca avantajul calculelor hârtiei să se materializeze pe teren.

Celelalte meciuri ale optimilor

  • FC Buzău – Dunărea Călărași
  • ASU Politehnica Timișoara – Rapid
  • ACSO Filiași – FC Sibiu
  • FC Voluntari – FCSB
  • FCU Craiova – Sepsi Sfântu-Gheorghe
  • Minaur Baia Mare – CSU Craiova
  • Gaz Metan – Chindia Târgoviște

În imaginea de sus, primul penalty apărat de Flavius Croitoru în meciul de pomină cu FC Botoşani.

sursa foto: captură video Digisport

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here