Aproximativ 1.500 de români rămaşi încă în Italia, dar şi în alte ţări vest-europene, urmează să fie repatriaţi zilele acestea şi puşi în carantină în mai multe hoteluri din staţiunea Mamaia, au anunţat autorităţile de la Bucureşti.

Transportul acestora din Italia acasă se va face cu avioane, care au început, de ieri, să aterizeze pe aeroportul „Mihail Kogălniceanu” de lângă Constanţa.

Autorităţile locale constănţene au protestat vehement împotriva deciziei de a-i vârâ pe oameni în carantină la Mamaia, argumentând că judeţul nu are capacitatea de a-i trata pe cei, eventual, bolnavi,

De cealaltă parte, responsabilii guvernamentali de la Bucureşti i-au avertizat pe şefii Consiliului Judeţean Constanţa să nu instige la revoltă populaţia.

Spitalul de Boli Infecţioase de acolo e unul dintre cele şapte centre din ţară care pot trata bolnavii de coronavirus.

De menţionat că, printre hotelurile devenite centre de carantină se află şi hotelul „Flora” (în imagine), proprietate a unei firme aparţinând controversatului ex-primar al Constanţei Radu Mazăre, actualmente aflat în închisoare, respectiv fostului preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu.

Cert e că staţiunea Mamaia, aşa cum o ştim din verile trecute, nu va redeveni prea curând epicentrul fiţelor estivale. Oricum, sezonul de vară 2020 e compromis integral, din punct de vedere turistic.

sursa foto: www.info-sud-est.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here