Cam acesta este avertismentul lansat azi de publicaţia economică Business Magazin. Deja creşterile masive ale preţurilor gazelor şi electricităţii sunt resimţite de cei mai mulţi dintre noi. Iar aceste creşteri vin într-o perioadă în care ţara e practic neguvernată, întrucât aşa-zisa „clasă politică” e preocupată de alegerile interne din PNL, de ruperea coaliţiei guvernamentale, de moţiunea de cenzură a USR-PLUS etc.

Alegem aleatoriu un exemplu dat de cei de la Business Magazin, în articolul-avertisment menţionat: „Una dintre ofertele pentru gaze naturale promovate de ENGIE România, cel mai mare distribuitor local de gaze naturale, pentru luna aceasta, ENGIE Gas 4U, indică un preţ de 0,169 lei / kWh, într-un abonament cu o valabilitate de 12 luni, pentru care se aplică un discount de preţ de 20% pentru primele trei luni. 

La final, preţul cu toate taxele incluse şi cu acest discount, ar fi de 0,211 lei pe kWh. O casă de 60 de metri pătraţi consumă lunar circa 600 kWh, aşa că sunt atât de multe de reducere oferite, încheierea unui contract nou cu acest abonament s-ar traduce într-o factură lunară de circa 127 de lei, cel puţin pentru primele trei luni de abonament.

… În iulie, anul trecut, pentru acelaşi abonament, preţ final, cu un discount de 10% la acel moment pentru primele şase luni, era de 0,115 lei pe kWh, iar factura de 70 de lei pe lună„.

La ţară, unde gazele sunt un lux, e şi mai trist: lemnele de foc aproape că şi-au dublat preţul în ultimele luni de zile şi, în plus, nici nu sunt accesibile tuturor. Despre încălzire electrică la ţară nu are sens să vorbim, dat fiind preţul mare şi mereu în creştere al energiei electrice.

Puteţi citi integral articolul din care am citat accesând link-ul următor: https://www.businessmagazin.ro/cover-story/tara-noastra-se-indreapta-catre-o-perioada-incredibil-de-grea-in-20258388

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here