În urmă cu puțin timp, Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă Argeș a decis să introducă noi restricții pentru orașul Pitești, dar și pentru câteva localități din Argeș, în care rata de infectare a trecut de pragul de 4 cazuri la mia de locuitori.

Măsurile sunt exact acelea despre care am informat de alaltăieri, se vor aplica din această noapte, începând cu ora 24 și vor fi valabile timp de 14 zile, dar ele vor fi prelungite dacă rata de infectare nu scade corespunzător, sub pragul de 3,5 cazuri la mia de locuitori.

Astfel, în weekend (zilele de vineri, sâmbătă și duminică) magazinele se vor închide de la ora 18, iar circulația în afara locuinței fără un motiv bine întemeiat este interzisă după ora 20.

Activitatea sălilor de jocuri de noroc va fi oprită. Restaurantele, barurile şi cafenele îşi vor opri activitatea în interior. Vor rămâne deschise terasele, spaţiile deschise, dar vor fi permise şi livrările de produse pentru acasă.

Cinematografele, sălile de spectacol, concerte etc, se închid. Hotelurile şi pensiunile vor putea servi mâncăruri şi băuturi numai persoanelor cazate în respectivele unităţi.

În afară de Piteşti, restricţiile de mai sus se aplică şi în localităţile Miroşi, Ştefăneşti şi Bogaţi.

Cifrele pandemiei în judeţul Argeş, la zi

Restricţii similare sunt în vigoare din data de 28 martie în localităţile: Bălileşti, Dârmăneşti şi Mărăcineni, respectiv din data de 3 aprilie în localităţile Valea Iaşului, Lereşti, Budeasa şi Morăreşti.

După expirarea celor 14 zile de valabilitate a restricţiilor, dacă rata de infectare scade, acestea vor fi ridicate. Dacă, însă, nu se întâmplă aşa, atunci ele vor fi prelungite.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here