Din ciclul „Să râdem cu Gabriela Zoană”: eurodeputatei îi place democraţia turcească de tip Erdogan

Date:

Share post:

Vă prezentăm în această seară un nou episod din serialul „Să râdem cu europarlamentarul Gabriela Zoană”.

Distinsa duduie are, pare-se, un meci personal cu un alt europarlamentar român, dna Monica Macovei. Spunem asta pentru că domnişoara Zoană (PSD Argeş) nu scapă niciun prilej s-o atace pe aceasta din urmă.

C-o avea dreptate sau nu, nu ne pronunţăm noi, aici. Însă, atunci când domnişoara Zoană face apologia democraţiei turceşti de tip Recep Tayyip Erdogan, putem să ne pronunţăm şi să-i atragem atenţia duduii că bate câmpii şi că năzuinţele României nu sunt înspre o „democraţie” cum e cea a lui Erdogan.

Suntem o ţară europeană, domnişoară, nu un paşalâc. „Vrem o ţară ca afară”, zic versurile unui cântec. „Ca afară”, dar nu ca afară din Europa civilizată, domnişoară Zoană.

Şi ca să nu mai fie urme de îndoială, reproducem aici integral o declaraţie politică de dată recentă a domnişoarei Zoană, urmând că restul comentariilor şi concluziile să le tragă fiecare cititor în parte.

„Am observat cu toții de ceva vreme o distanțare a Monicăi Macovei de tot ceea ce înseamnă România și de tot ceea ce ține de România. Modalitatea în care acest personaj politic a ales să își atace propria țară în plenul Parlamentului de la Bruxelles sau de la Strasbourg reprezintă pentru colegii din Parlamentul European o premieră absolută din partea unui eurodeputat, deși noi, românii, ne-am obișnuit cu stilul acesteia.

În acest moment însă, Monica Macovei, din disperarea de a ataca guvernul PSD condus de premierul Viorica Dăncilă, a ales o altă tactică, aceea de a jigni partenerii comerciali și aliații din cadrul NATO ai României. Astăzi, Turcia, mâine probabil alte țări cu care România are o legătură economică puternică.

Confuzia pe care Monica Macovei o face între democrație și dictatură este una cât se poate de evidentă și a numi ”dictator” un președinte care a fost votat la ultimele alegeri de peste 52% dintre cetățenii cu drept de vot dintr-o țară, în urma unor alegeri democratice, denotă o totală lipsă de educație civică și politică, pe lângă lipsa de respect și lipsa de diplomație, lipsuri care nu ar trebui să existe la un asemenea nivel.

În opinia mea, cetățenii români care au votat pentru a fi reprezentați în Parlamentul European de un asemenea personaj politic ar trebui să se gândească de două ori înainte de a acorda votul lor oricui la următoarele alegeri europene. În caz contrar riscăm să intrăm într-un conflict diplomatic cu țări care ne sunt prietene și care asigură, așa cum este cazul Turciei, schimburi comerciale bilaterale anuale de 7 miliarde de dolari. Mai mult, astăzi, ”dictatorul” de la Ankara a anunțat, în cadrul întâlnirii avute cu premierul român, că dorește să depășim împreună cifra de 10 miliarde de USD anual în schimburi comerciale româno-turce”.

Declaraţia „politică” (haideţi să-i zicem aşa) de mai sus a fost preluată de pe saitul gabrielazoana.ro

Vă recomandăm, în caz de plictiseală, să accesaţi saitul domnişoarei europarlamentar Zoană. Ce veţi citi acolo vă va distra aşa cum, pe vremuri, mai reuşeau doar cei de la „Academia Caţavencu” sau de la „Urzica”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Citeşte
ŞI

Accident teribil pe strada Smeurei din Pitești. Doi răniți grav

Un teribil accident rutier s-a produs în această seară,...

Accident între un autoturism şi o autobetonieră, lângă Autogara veche din Piteşti

Un accident rutier violent s-a produs azi, după-amiază, în...

Carambol între trei maşini, în plin centrul Piteştiului

Un accident rutier între trei maşini a avut loc...

Simfonia Lalelelor 2023 va avea loc în aprilie, nu în mai

Simfonia Lalelelor 2023 nu va mai avea loc la...

Fabrica de permise auto de la Piteşti s-a mutat la Braşov

Celebra fabrică de permise de conducere auto contra şpagă...

Loc de joacă din Piteşti, vandalizat de nişte puştani needucaţi (video)

Un loc de joacă din Piteşti a fost vandalizat,...

Adrian Sîrbu de la CSM Piteşti, argint la Campionatele Regionale de Înot pentru Cadeți

În acest weekend, la Izvorani s-au desfăşurat Campionatele Regionale...

Un urs a atacat un om în localitatea Nucşoara

Un bărbat a fost atacat de un urs, în...