După cum au informat autorităţile, azi în judeţul Argeş au fost raportate 101 de noi cazuri de infectare cu coronavirus (Covid-19), lucru care ne situează pe primul loc pe ţară, dacă exceptăm Bucureştiul.

Totuşi… există şi o veste bună în noianul de noutăţi dureroase: dintre cele 101 cazuri noi, nu mai puţin de 34 au fost confirmate într-un singur loc: la Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică, a Consiliului Judeţean Argeş, din localitatea Călineşti.

Dintre aceste 34 de cazuri, 27 sunt beneficiari şi şapte sunt angajaţi ai centrului.

„Menționăm că toți beneficiarii pozitivi se află în izolare în cadrul Centrului, ei fiind asimptomatici. În ceea ce privește salariații, 6 dintre ei sunt internați în unități sanitare COVID din județul Argeș, iar unul este în izolare la domiciliu”, a informat Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Argeş, printr-un comunicat de presă.

Astfel că, în afara focarului de infecţie de la Călineşti, Argeşul mai numără doar 67 de cazuri noi de infectare. Nici cifra aceasta nu e tocmai mică, dar cu 67 de noi cazuri n-am mai fi printre primele judeţe din ţară ca număr de noi infectări.

Fireşte, la Călineşti s-au luat toate măsuri care trebuie luate atunci când e vorba de un focar de infecţie, aşa că nădăjduim că, în următoarele zile, situaţia epidemiologică în Argeş se va îmbunătăţi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here