Măsura de izolare la domiciliu a celor care fie s-au întors în ţară din zone serios afectate de pandemia de coronavirus (Covid-19), fie au luat contact direct cu persoane infectate, e din ce în ce mai greu de suportat de către unii conjudeţeni.

De la zi la zi, cazurile de nerespectare a izolării la domiciliu (sau chiar a carantinei instituţionalizate) se înmulţesc.

„În ultimele 24 de ore au fost verificate 1.432 de persoane, cu privire la respectarea măsurilor de izolare sau carantină”, a informat în această dimineaţă Prefectura judeţului Argeş.

„Au fost aplicate şase sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 5.000 de lei, pentru 6 persoane care nu au respectat măsura izolării.

Este vorba despre un bărbat de 26 de ani, dintr-o comună argeșeană, care nu a fost găsit la domiciliu în momentul verificării, fiind plecat la cumpărături, la magazin.

Acesta a fost sancționat cu o amendă de 1000 de lei. O familie formată din doi bărbați de 44 și 20 de ani și două femei, de 39 și 20 de ani, dintr-o comună din județ, nu a fost găsită la adresa de izolare.

Cei patru au fost sancționați cu amendă de câte 1000 de lei fiecare. A fost aplicat un avertisment pentru un bărbat de 51 de ani, care nu a respectat măsura izolării și care a mai fost sancționat anterior. Acesta a fost plasat în carantină instituționalizată”, a mai informat Prefectura.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here