Din 20 martie start la precomenzi pentru Dacia Spring, primul model 100% electric din istoria mărcii

Date:

Share post:

Cu actul de naştere semnat în primăvara anului trecut, Dacia Spring, primul model integral electric din istoria mărcii româneşti, se pregăteşte zilele acestea de startul precomenzilor.

Prevăzută iniţial a fi prezentată publicului la salonul Internaţional de la Geneva, din martie anul trecut, Dacia Spring a trebuit să aştepte câteva luni de zile, din cauza pandemiei de coronavirus care abia-şi arăta primii „colţi”, la vremea respectivă.

Cu toate acestea, azi, constructorul român a anunţat, printr-un comunicat de presă, că din data de 20 martie se vor putea lansa precomenzi pentru una dintre variantele de echipare ale Daciei Spring.

„Începând din 20 martie, Dacia deschide online precomenzile pentru versiunea „Comfort Plus” a primului său model electric. Aceasta va fi disponibilă la prețul imbatabil de 18.100 de euro (TVA inclus).

Dacia Spring dispune de un motor electric de 33 KW(45 CP), cuplat cu o baterie de 26,8 KWh și poate fi alimentată atât la o priză casnică de 220V cât și la un Wall Box sau, opțional, la o bornă DC. Modelul are o autonomie de 230km conform ciclului WLTP și de 305 km conform ciclului WLTP City (care cuprinde doar partea urbană a ciclului omologat).

Adio benzină şi motorină

Dacia Spring beneficiază, în serie, de numeroase echipamente de siguranță, printre care: limitator de viteză, ABS, ESP, repartitor electronic al forței de frânare, 6 airbag-uri, apel de urgență (buton SOS), aprindere automată a farurilor și frânare automată de urgență.Modelul este disponibil, de la lansare, în trei culori: Kaoline White, Cenote Blueși Lightning Silver.

La aceasta se va adăuga, ulterior, o a patra opțiune: Goji Red. Garanţia oferită este de 3 ani sau 100.000 km pentru vehicul și de 8 ani sau 120.000 km pentru bateria electrică.

Ulterior vor fi deschise precomenzile pentru versiunea de echipare „Comfort”, disponibilă la prețul de 16.800 de euro (TVA inclus).

O variantă destinată clienților de flote va fi de asemenea disponibilă, la același preț: 16.800 de euro (TVA inclus).

Dacia Spring va putea fi achiziționată de clienții din România prin intermediul programului RABLA PLUS. Primele livrări sunt programate în cursul lunii septembrie 2021″, a anunţat azi Dacia.

Având în vedere că bonusurile acordate maşinilor electrice, prin programul Rabla Plus, trec de 9.000 de euro, o Dacia Spring nouă, în configuraţie Comfort Plus, se va situa în jurul a 10.000 de euro, în funcţie de opţionale.

Iar Spring în varianta de echipare Comfort va costa în jur de 8.700 de euro. Dacia spring devine, astfel, de departe, cea mai ieftină maşină electrică disponibilă în Europa.

sursa foto: Dacia groupe Renault

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Citeşte
ŞI

CS Mioveni, debut cu stângul în play-out: 0-3 în deplasare, cu FCU Craiova (Mititelu)

CS Mioveni a jucat slab în această seară şi...

„Urmuz”, aplaudat la el acasă

Sâmbăta trecută, la Centrul de Cultură și Arte "George...

Ce trebuie să ştiţi şi să faceţi dacă aveţi maşina asigurată la Euroins

Zilele trecute, Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a retras...

La Slatina, cea mai mare şaorma din România: 37 de kg

Doi bucătari de la şaormeria Manuel din Slatina au...

Târg de flori în parcul Lunca Argeşului, cu ocazia Simfoniei Lalelelor

Un târg de flori, similar celor din anii precedenţi,...