Cancerul de col uterin este o problemă cu care se confruntă femeile din întrega lume, însă, în România rata mortalității a atins cote alarmante. Principala cauza a declanșării acestui tip de cancer este infecția cu virusul HPV, într-o proporție de circa 99%, însă este o problemă care poate fi prevenită și tratată. Cea mai ușoară metodă de diagnosticare este efectuarea testului Babeș-Papanicolau, însă și la acest capitol România stă destul de prost.

Mai multe campanii de testare au fost făcute în întreaga țară, iar acum programul s-a mutat și la Mioveni. După încheierea unui parteneriat între Primăria orașului Mioveni și Institutul Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului ”Alessandrescu-Rusescu” București, testele Babeș-Papanicolau și HPV vor fi gratuite pentru femei, începând cu 15 octombrie.

În cadrul acestei campanii, municipalitatea anunță că femeile cu vârste cuprinse între 24 şi 29 de ani vor beneficia de testare „Babeș-Papanicolau”, iar cele cu vârsta cuprinsă între 30-64 de ani vor beneficia de testare HPV. De asemenea, reprezentanții proiectului promit că procesul testării se va desfășura într-o unitate medicală mobilă dotată cu aparatură modernă, iar asistența medicală va fi asigurată de personal calificat de la Institutul Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului ”Alessandrescu-Rusescu” București (INSMC).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here