În cadrul campaniei denumite „România Furată”, colegii de la postul TV Digi24 au început să exemplifice cu câteva cazuri concrete ale unei manevre larg uzitate de diverse instituţii de stat şi administraţii locale: sejururi la mare, în regim all-inclusive, mascate sub denumirea de „cursuri de perfecţionare”.

Litoralul, loc preferat pentru organizarea de "cursuri de perfecţionare" pe banul public
Litoralul, loc preferat pentru organizarea de „cursuri de perfecţionare” pe banul public

În ultima emisiune de acest gen, jurnaliştii de la Digi24 au arătat cum, în comuna musceleană Lereşti, aproape tot aparatul Primăriei s-a dedulcit la astfel de cursuri de „perfecţionare, ţinute în staţiunea Eforie Nord, în plin sezon estival.

Aceasta nu ieri, de azi, ci de trei ani la rând.

Costurile pentru aceste sejururi au fost achitate integral din bugetul local, după cum a declarat însuşi primarul, dl Marin Toader, colegilor de la Digi24.

Aceasta în condiţiile în care „cursanţii” şi-au luat cu sine soţii (sau soaţele, după caz) şi copiii, pentru a „îmbina utilul cu plăcutul”, după zice dl primar Toader.

De notat că printre participanţii la „cursuri” s-a numărat, anul trecut, inclusiv primarul.

„Deci, pe lângă partea de perfecționare și de învățare, e și o relaxare așa. Din ce mi-au spus, au stat 3, 4 chiar și 5 ore la cursuri. Prezintă și ei un raport măcar așa, verbal”, a declarat despre aceste „cursuri” primarul Toader, citat de postul TV în cauză.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here