Americanii au o vorbă: „Easy come, easy go”. Una dintre interpretări ar fi că banii câștigați ușor se duc la fel de repede.

Acest principiu se aplică și în pariurile sportive, în special în cazul strategiei „Easy Money”, care presupune plasarea unor mize mari pe cote mici.

Un parior care a pierdut peste 1.000 de euro într-o clipită din cauza acestei strategii și-a spus povestea pe forumul site-ului comunității pariorilor online din România.

„Nu obișnuiesc să postez pe forum, dar citesc cu regularitate ce scriu alții. Am învățat multe în ultimele săptămâni din păţaniile altor pariori și m-am hotărât ca astăzi să îmi împărtășesc și eu povestea mea pentru ca alții să nu repete greşelile mele”, și-a motivat el decizia.

Ceea ce putea fi o lovitură dată la pariuri s-a transformat într-o traumă. Totul a început cu un câștig nici mic, dar nici foarte mare. A pus 10 lei pe un bilet la o agenție de pariuri offline și a câștigat 200 de lei. S-a decis să folosească acei bani pentru a juca online. A văzut că oferta Fortuna se plia pe stilul joc și și-a deschis cont acolo.

A înmulțit banii de 10 ori în trei zile!

A început să viseze că poate să trăiască din pariuri: alegea meciuri de tenis unde miza pe următorul game. De multe ori plasa chiar și pariuri de cote 1.10 – 1.20, în special că cel care servește va câștiga game-ul. Nu analiza meciurile în prealabil, juca doar live, pe ce simțea atunci când vedea meciul. Miza chiar și jumătate din bancă pe acele cote mici. Unde era absolut sigur de câștig, paria toți banii pe care îi avea în cont. A avut un noroc fantastic și, în numai trei zile, a făcut 2.000 de lei din 200.

Mai mulți prieteni i-au spus că a ajuns la un buget de la care poate începe o carieră de parior profesionist și i-au recomandat să țină cont de Money Management, adică să pună mize mai mici, corelate cu banca și cu gradul de risc al fiecărui pariu.

A încercat să țină cont de sfaturile lor, dar câștigurile erau mici, față de cele pe care le-ar fi obținut dacă ar fi continuat în stilul său. După fiecare pariu câștigat, își spunea: „uite, dacă pariam ca de obicei, acum aveam X bani”.

S-a întors la stilul său de joc

Nu a avut răbdare să adune câștiguri mici și s-a întors la mizele mari. La „jocul agresiv”, cum i-a spus el. A continuat să joace pe tenis, punând între 600 și 1.000 de lei pe bilet. A rămas la un moment dat cu 700 de lei în cont, de la câteva zeci de mii de lei, ceea ce l-a făcut să vadă negru în fața ochilor. Și-a zis: ori la bal, ori la spital!

A fost prima variantă: o serie de pariuri câștigătoare, în care a riscat tot ce avea, i-au adus în cont 4.700 de lei, mai mult de 1.000 de euro. În acel moment a decis să se oprească și a retras toți banii pe card.

Marea greșeală a fost că nu a scos banii de pe card.

„În ziua în care au intrat banii în cont, am zis să arunc o privire peste ofertă, dar am jurat că nu mai pariez nimic. Asta până când am observat un meci de tenis dintr-un turneu ITF între două jucătoare de care nu am auzit vreodată. Una din ele câștigase cu 6:0 primul set, și avea 3:0 în setul 2. Cota era atractivă: în jur de 1.30 – 1.35 pe propriul serviciu, dar nu pariez. Servește pentru 4:0, câștigă fără probleme game-ul la zero. Apoi face 40:0 și pe game-ul adversarei și atunci îmi pică fisa: bă este absolut imposibil să mai piardă, adversara sa este la pământ, se vede acel scor de 6:0 6:0 din avion”, a povestit pariorul, rememorând ziua fatidică, de fapt momentul fatidic, în care a pierdut tot ce câștigase înainte.

„Și atunci fac ce mi-am jurat că nu fac: depun  acei 4.700 RON în cont şi pariez all-in pe o cotă de 1.30 că favorita va câștiga și ultimul game. Să transformi 4,700 RON în aproape 6,000 RON nu era puțin lucru, mai ales că la acea cotă și în acea situație pariul părea pomană curată.. Bani făcuți ușor (n. r. Easy Money) nu?

Atunci imposibilul s-a produs. Acea jucătoare condusă cu 0:6, 0:5, care era la pământ, face de nicăieri 15:0 pe serviciul adversarei. Apoi 30:0, 40:0 și deja simțeam cum m-au luat toate frisoanele, îmi tremura mâna grav și nu mai vedeam clar în fața ochilor. Se face 40:15, 40:30, simt că încep să îmi revin dar până să apuc să mă calmez se face break și așa mă trezesc că cei 4,700 RON s-au dus pe Apa Sâmbetei”.

Dincolo de timpul și de banii pierduți, pariorul s-a încărcat cu o energie negativă, care, în cazul unor probleme cu inima, i-ar fi putut fi fatală.

Nu faceți ca el!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here