Ieri, capul de afiş al dezbaterilor televizate, radiodifuzate ori scrise a fost ţinut de o ispravă a prim-ministrului Florin Cîţu, despre care s-a aflat (taman acum, în prag de alegeri interne la PNL, dl Cîţu fiind candidat la şefia partidului) că, în urmă cu vreo 20 de ani, pe vremea când studia în SUA, a fost vârât două zile în arest (închisoare?) şi amendat pentru că a condus băut.

Premierul avea pe atunci 28 de ani. Suficient de matur încât să ştie că la volan nu te urci băut. El a încercat să minimalizeze faptul, apăsând pedala cu „toţi am greşit cândva în viaţă, păcate ale tinereţii etc”.

Opiniile referitoare la aventurile din juneţe ale dlui Cîţu merg de la a i se cere imediat demisia până la cele care zic că e un fleac căruia nu merită să i se dea atenţie. Oricum, faţă de beţiile crunte ale lui Winston Churchill, Florin Cîţu e mic copil.

Nouă ni se pare că a i se cere demisia din funcţia de premier e un pic exagerat, deşi un astfel de gest n-ar fi chiar deplasat. E opţiunea dumnealui, însă, dacă demisionează sau nu. Ni se pare, însă, că nici minimalizarea forţată a incidentului nu-i face deloc cinste prim-ministrului Cîţu. Ar fi fost, poate, mai oportun ca dumnealui să-şi ceară scuze pentru faptul că a omis să spună ce palmares are ca şofer. Măcar atât.

Oricum, o să fie judecat de români după cum a condus ţara, nu după cât a băut acum două decenii, înainte de a urca la volan.

Actualizare – E vehiculată de asemenea şi ipoteza că Flroin Cîţu n-ar fi condus băut, ci sub influenţa drogurilor. Fumase poate ceva „iarbă”. Expresia „substanţe interzise” poate însemna şi alcool, dar şi droguri.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here