Un avion de tip Airbus 320-200, al companiei aeriene Pakistan International Airlines,care efectua o cursă internă între oraşele Lahore şi Karachi, s-a prăbuşit, azi la prânz, într-o zonă rezidenţială din apropierea celui mai mare oraș pakistanez, Karachi.

Avionul, care avea la bord 90 de pasageri şi 8 membri ai echipajului, a avut o primă tentativă de aterizare ratată, din cauză că piloţii au detectat o problemă la trenul de aterizare.

Fragment din aparatul de zbor, în curtea unui imobil din Karachi

După un aşa-numit „go around”, echipajul a adus din nou aeronava la aterizare, dar a raportat că ambele motoare ale aeronavei au încetat să funcţioneze.

Airbusul s-a prăbuşit peste câteva clădiri din cartierul rezidenţial numit Model Colony, unde s-a făcut bucăţi şi s-a aprins. Fumul gros de la locul prăbuşirii poate fi văzut de la câţiva km distanţă.

Fumul gros de la locul prăbuşirii avionului

Echipele de salvare acţionează chiar acum la faţa locului. Nu sunt încă date disponibile despre eventuali supravieţuitori.

Postul american de televiziune Sky News a transmis, însă, în jurul orei 14, că nu există niciun supravieţuitor. Informaţia nu a fost, deocamdată, confirmată de oficiali pakistanezi.

Aeroportul Internaţional Jinnah din Karachi, cel mai mare din Pakistan, continuă să opereze.

Compania aeriană naţională română TAROM nu are în flotă avioane de tipul celui prăbuşit azi în Pakistan. Nici celălalt operator aerian român, Blue Air, nu foloseşte aparate Airbus 320.

În schimb, ungurii de la Wizzair, una dintre cele mai mari companii aeriene low-cost din Europa şi care are zilnic zeci de zboruri cu punct de plecare sau de destinaţie România, utilizează în flota sa exclusiv avioane Airbus 320-200.

În imagine, un avion Airbus 320-200, de tipul celui prăbuşit la Karachi.

Actualizare – Un oficial al companiei aeriene pakistaneze a declarat că la bord erau 99 de pasageri şi 8 membri ai echipajului.

Agenţia de presă Associated Press a anunţat că două persoane au fost găsite în viaţă în urma accidentului, dar primarul oraşului Karachi a spus că nu există supravieţuitori. La ora 16, operaţiunile de salvare nu se încheiaseră.

surse info şi foto: Aviation Herald, Le Figaro, twitter, PIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here