Detalii şocante în ancheta jafului de la Ambulanţa Argeş: maşini de lux şi bijuterii din aur, din banii delapidaţi

Date:

Share post:

După cum am informat, în cursul zilei de azi, poliţişti de la Serviciul de Investigare a Criminalității Economice Argeş, ajutaţi de colegi de-ai lor de la Serviciul pentru Acţiuni Speciale (aşa-zişii mascaţi) au efectuat nouă percheziţii la domiciliile unor angajaţi ai Serviciului Judeţean de Ambulanţă Argeş.

A fost percheziţionată, de asemenea, locuinţa patronului unui autoservice, care efectua lucrări de întreţinere şi reparaţii ale autovehiculelor Ambulanţei.

Bănuielile poliţiştilor erau că se aflau în faţa unei reţele, care încărca, scriptic, facturile de service cu operaţiuni fictive, decontate apoi din bugetul instituţiei.

Infracţiunile pentru care cei nouă inşi sunt suspectaţi sunt delapidare şi fals în acte.

Patru persoane cu funcţii de conducere sunt audiate, în această după-amiază, la sediul Poliţiei, inclusiv şefa Ambulanţei, dr Luminiţa Paul.

Pe măsură ce ancheta avansează, ies la iveală detalii şocante despre amploarea jafului la care a fost, pare-se, supus Serviciul Judeţean de Ambulanţă.

Un exemplu: la una dintre adresele unde s-a operat o percheziţie, aparţinând, din câte ştim, unui angajat al Ambulanţei (informaţia e confirmată din două surse, nu din trei, cum spune la manualul de jurnalism, aşa că luaţi-o cu rezerva cuvenită), din localitatea Mărăcineni, anchetatorii au descoperit mai multe bunuri susceptibile de a proveni din acte ilegale.

Printre aceste bunuri: o factură de achiziţie a unui autoturism de lux, „sume mari de bani în lei şi euro” şi aproximativ o jumătate de kilogram de bijuterii din aur.

Alt exemplu, şi mai şocant: la percheziţia domiciliară efectuată la locuinţa unui patron de autoservice s-a găsit „un praf alb, care sigur nu e făină”. Vom afla din ce „cereale” e făcut praful cu pricina, probabil, în cel mult 48 de ore.

Ancheta e încă în derulare, motiv pentru care alte informaţii oficiale încă nu au fost făcute publice, în afara celor pe care le-am publicat deja.

Ştire în curs de actualizare.

sursa foto: Serviciul Judeţean de Ambulanţă Argeş

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img

Popular