În faţa a aproximativ 25.000 de spectatori, pe un gazon de liga a IV-a sau a V-a, granzii fotbalului românesc, FCSB şi Dinamo au oferit o primă repriză destul de săracă în faze de poartă.

Spectacol, însă, tot a fost, dar mai mult în tribune decât pe teren, galeria dinamovistă demonstrând, încă o dată, că nu are rival în România.

Jocul a fost, însă, dârz disputat, angajamentul fiind tipic pentru Eternul Derby al fotbalului românesc.

Din păcate, starea deplorabilă a gazonului de pe Arena Naţională a penalizat drastic orice tentativă de joc combinativ.

Dinamo a deschis scorul prin Diogo Salomao, care a transformat lejer un penalty obţinut de Daniel Popa, care a fost faultat în careu de portarul fecesebist Cristi Bălgrădean.

La pauză, „câinii” au intrat cu un avantaj meritat, judecând după cifrele primei părţi: 2-0 raportul şuturilor la poartă pentru Dinamo şi 4-3 cel al ocaziilor de gol.

Or, cu zero şuturi pe poartă…

FCSB a avut o posesie ceva mai bună (51% faţă de 49%), dar portarul panamez al „câinilor”, Jaime Penedo n-a avut prea mult de lucru. Dinamo, în schimb, a controlat clar mijlocul terenului.

În partea a doua, Dinamo a rămas fără căpitanul Dan Nistor, accidentat şi înlocuit încă dinainte de pauză cu puştiul Mihai Neicuţescu.

Imediat după reluare, arbitrul Istvan Kovacs a acordat cu largheţe un penalty pentru FCSB, ratat de Gnohere (a respins Penedo) dar reluat în plasă de Tănase.

Apoi, în minutul 53, Gnohere a fost eliminat pentru o intrare de kung-fu asupra celuilalt panamez al lui Dinamo, Armando Cooper.

Restul timpului s-a jucat cu ambiţie parcă şi mai mare din partea ambelor echipe, dar Dinamo nu a ştiut să profite de superioritatea numerică.

FCSB, pe de altă parte, n-a mai avut forţa să preseze, în 10 oameni, pentru a încerca victoria.

sursa foto: PCH

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here