Deranj la Poliţia Argeş: DNA a „stricat” calendarul a două concursuri de şefi la Poliţia Economică

Date:

Share post:

În urma anchetei deschise de procurorii de la DNA, privind concursul de ocupare a funcției de şef al Serviciului Economic din Poliţia Argeş, unde favorit era comisarul şef Cosmin Luca, şi a uneia de şef de birou, unde în cărţi era Robert Gheorghe, precum şi după perchezițiile procurorilor, cele două concursuri au fost anulate.

În urmă cu aproximativ o lună, procurorii de la DNA Piteşti începeau o anchetă în ceea ce privește situația a două concursuri care urmau să aibă loc la Serviciul Economic din Poliţia Argeş, despre care aveau suspiciuni că nu s-ar desfășura în condiții normale, iar unul dintre candidați, Robert Gheorghe, ar fi favorizat să câștige concursul.

În atare condiţii au fost efectuate două percheziții ale căror ţinte au fost şeful serviciului Economic, comisarul şef Cosmin Luca şi comisarul şef Robert Gheorghe, care au rămas fără telefoane, iar Luca şi fără laptopul de serviciu.

Anumite surse vehiculează ideea că cei doi polițiști ar face parte din siajul chestorului Bogdan Berechet, actualul comandant al Poliţiei Capitalei, fost inspector şef al IPJ Argeş şi şef al Serviciului Economic; mai mult decât atât, deşi Luca (foto sus) ar fi trebuit să facă subiectele pentru examen în dimineața concursului, le-ar fi făcut cu două-trei zile înainte, lucru interzis de lege.

Chiar dacă Robert Gheorghe a câștigat concursul, în urma anchetei deschise de procurorii anticorupție, conducerea Poliţiei Argeş a hotărât suspendarea acelui concurs, iar sursele noastre vorbesc despre faptul că ancheta s-ar fi extins şi este departe de a fi finalizată, nefiind exclus să apară şi alte surprize în timpul derulării ei.

#Ginerele primarului Poşircă de la Vultureşti, trimis în judecată

Nu numai polițiștii argeşeni au probleme cu Anticorupția, ci şi ginerele primarului Liviu Poşircă de la Vultureşti, Andrei Iulian Stancu, poliţist la București, şeful unuia dintre Serviciile Economice arondate Poliţiei Capitalei, condusă de Bogdan Berechet, anumite surse afirmând că Stancu era un apropiat al lui Berechet.

Acuzat de vreo 9 fapte de corupție şi aflat în arest preventiv, ginerele primarului pesedist de la Vulturești a fost deja trimis în judecată de procurorii de la DNA-Structura Centrală.

Adi ILINCA

Articol preluat din săptămânalul Impuls de Argeş, ediţia apărută în 25 iulie 2022.

sursa foto: Impuls de Argeş

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img

Citeşte
ŞI

Ion Mînzînă: ”Și la Rătești suntem pe drumul cel bun. Modernizăm și DJ 702G” (galerie foto)

Drumul județean 702G Recea (intersecție autostradă A1) - Catanele...

FC Argeș, veste foarte bună: a plecat Mihai Foamete. Una și mai bună: în locul său a venit Dănuț Coman

Mihai Foamete (foto), președintele Consiliului Director al clubului FC...

Laptele: prieten sau dușman? De ce să nu excluzi lactatele din alimentația ta

Laptele și produsele lactate fac parte din alimentația multor...

Gheorghe Zamfir, în concert vineri seară, în Piața Primăriei din Pitești

Maestrul naiului Gheorghe Zamfir va concerta vineri seară, de...