După demiterea lui Vlad Voiculescu (PLUS) de la conducerea Ministerului Sănătăţii, coaliţia de la Putere s-a orientat rapid şi, după toate probabilităţile, îl va propune ca ministru pe deputatul USR de Arad Adrian Wiener (foto).

Acesta are 47 de ani, e medic internist de meserie (a absolvit Facultatea de Medicină la Timişoara) şi a absolvit, de asemenea, cursuri postuniversitare de management sanitar.

A fost, o perioadă, şi cadru didactic universitar, dar şi director medical şi manager la Spitalul Judeţean din Arad. Între 2016 şi 2020 a fost senator de Arad, iar de anul trecut e deputat.

Despre dl Wiener am avut ocazia să scriem acum cam vreun an, la început de pandemie, atunci când dumnealui a făcut un gest remarcabil: a anunţat că renunţă, temporar, la activitatea în Senat, pentru a se întoarce acasă, la Arad, mai întâi la Spitalul Judeţean, apoi la cel din localitatea Grădişte, ambele spitale Covid.

„Am considerat că e mai important să îmi ajut foştii colegi în lupta cu coronavirusul”, spunea, la vremea respectivă, dr Adrian Wiener.

O decizie privind numirea sa ca ministru al Sănătăţii va trebui luată de alianţa USR-PLUS mai întâi, însă, dat fiind parcursul său profesional, dr Adrian Wiener are mari şanse să devină următorul titular al portofoliului Sănătăţii.

Spre deosebire de predecesorul său Vlad Voiculescu, care are studii economice şi de management, dr Wiener pare o variantă mai bună, fie şi numai prin prisma faptului că e medic de profesie.

În ce o priveşte pe dr Andreea Moldovan, fost secretar de stat, demisă la „pachet” cu ministrul Voiculescu, dumneaei a declarat că se întoarce să practice medicina acasă, la Braşov.

Dna Moldovan a absolvit Medicina la Târgu-Mureş, e doctor în medicină, are la activ stagii de perfecţionare în Elveţia şi e specializată în boli infecţioase şi epidemiologie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here