Am scris despre faptul că, ieri, vicepreşedintele Comisiei Europene pe probleme de locuri de muncă, creştere şi competitivitate economică şi investiţii, Jyrki Katainen, şi-a exprimat îngrijorarea faţă de proiectata ordonanţă de urgenţă a Guvernului, prin care sute de corupţi deja condamnaţi de completele de 5 judecători ar avea cale liberă spre a scăpa de pedepse.

Cum vrea Guvernul să-i scape pe marii corupţi şi ce a zis vicele CE despre asta

Cum era şi de aşteptat, poziţia critică a demnitarului european Katainen a stârnit reacţiile pitbulilor de serviciu ai Puterii. Aceasta în ciuda faptului că finlandezul şi-a formulat opiniile într-o manieră civilizată, pertinentă, am spune.

Primul care a ripostat a fost, cum altfel, deputatul PSD de Argeş Cătălin Rădulescu, care s-a mişcat de data aceasta „mai cu talent” decât colegul dînsului de partid, Codrin Ştefănescu.

Replica dlui Rădulescu este o mostră despre cum să cobori disputele politice europene la nivelul unei smardoieli de cartier din Piteşti. Iată ce i-a replicat deputatul de Argeş lui Jyrki Katainen:

„Nu-l recomandă nici faţa, nici experienţa. Nu-l recomandă nimic. Nu are nici specialitatea necesară, nici menirea şi nici dreptul să vorbească despre o ţară care este parteneră în felul care a vorbit.

Dacă nu ştie ce înseamnă stat de drept, să pună mâna pe carte să citească. Mâine, poimâine o să se aibă reacţie comisarul care se ocupă de apele poluate din Africa la legile justiţiei.

Peste o săptâmână o să aibă reacţie comisarul care se ocupă de creşterea natalităţii în Australia şi aşa mai departe. Se găseşte fiecare comisar să deschidă gura.

Înţeleg că domnul Katainen se ocupă cu locurile de muncă, deci nu are nicio treabă cu justiţia. S-au găsit vorbind, le place să vorbească despre România, i-aş ruga să se preocupe de ţările lor”, a declarat ţâfnos dl Rădulescu, citat de agenţiile de presă de la Bucureşti.

Finlandezul Jyrki Katainen a absolvit o facultate de ştiinţe sociale şi un masterat în acelaşi domeniu, ambele la Helsinki. Are cazierul judiciar imaculat.

Deputatul Rădulescu e medic de meserie (a absolvit în 1987, la Timişoara). În cazierul dânsului figurează o condamnare la un an şi jumătate de închisoare cu suspendare, pentru dare de mită şi efectuare de operaţiuni financiare ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia.

Cel poreclit „Mitralieră” este cunoscut pentru desele sale ieşiri contondente în spaţiul public. Cea relatată aici este doar un exemplu dintr-un şir, altminteri, lung.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here