Deputatul Rădulescu acuză USR că a falsificat semnături de susţinere a iniţiativei „Fără penali în funcţii publice”

Date:

Share post:

Deputatul PSD de Argeş Cătălin „Mitralieră” Rădulescu, care e şi chestor al Camerei Deputaţilor, a anunţat azi că a fost depusă o plângere la Parchetul General, prin care se susţine că USR ar fi falsificat cel puţin o jumătate de milion de semnături în sprijinul iniţiativei „Fără penali în funcţii publice”.

„…este o chestiune gravă…Primarii au arătat că erau sute şi sute şi sute de semnături care nu existau, erau falsificate, dintre ei, câţiva au făcut şi plângeri penale”, a declarat dl Rădulescu televiziunilor de ştiri.

„Conform legii, semnăturile acelea au fost validate de către primării, în fiecare localitate de unde au fost adunate de către zecile de mii de voluntari din România. Iar aceste primării au validat semnăturile, fiind eliminate în proces eventualele semnături care nu îndeplineau condiţiile legale”, a replicat preşedintele USR, dl Dan Barna.

În toamna anului trecut, USR a depus la Parlament a doua tranşă de semnături pentru iniţiativa „Fără penali în funcţii publice”, peste 780.000, îndeplinind astfel condiţiile impuse de lege pentru declanşarea referendumului, respectiv 500.000 de semnături din 21 de judeţe.

Iniţiativa respectivă propune ca articolul 37 din Constituţie, care reglementează dreptul de a fi ales, să fie completat cu un nou alineat, având următorul conţinut:

„Nu pot fi aleşi în organele administraţiei publice locale, în Camera Deputaţilor, în Senat şi în funcţia de Preşedinte al României cetăţenii condamnaţi definitiv la pedepse privative de libertate pentru infracţiuni săvârşite cu intenţie, până la intervenirea unei situaţii care înlătură consecinţele condamnării”.

Însuşi marele adversar al acestei iniţiative, dl Cătălin Rădulescu, are la activ o condamnare la închisoare, cu suspendare, pentru dare de mită.

sursa foto: Facebook

Vizite0

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Citeşte
ŞI

Ofiţer de Poliţie, ginere al primarului din Vultureşti, Liviu Poşircă, reţinut de DNA

# În ultima perioadă DNA-ul a început să tureze...

Vile istorice din Câmpulung care spun povești de viață impresionante

În Câmpulung Muscel arhitectura este uimitoare, este superbă și...

Toţi trei puştii aduşi de la Gaz Metan Mediaş au semnat azi contracte cu FC Argeş

Clubul FC Argeș a oficializat transferurile jucătorilor Horațiu Răzvan...

Teatrul zilelor noastre: ”Bătrână, da’ bună” oricând!

 ”Proaspătă și azi la vreo optzeci și.” Cu lipici...

Creşte numărul cazurilor de infectare cu Covid. Masca ar putea reveni în actualitate

Numărul de cazuri de infectare cu Covid a crescut,...