Deputatul PSD de Argeş Cătălin „Mitralieră” Rădulescu, care e şi chestor al Camerei Deputaţilor, a anunţat azi că a fost depusă o plângere la Parchetul General, prin care se susţine că USR ar fi falsificat cel puţin o jumătate de milion de semnături în sprijinul iniţiativei „Fără penali în funcţii publice”.

„…este o chestiune gravă…Primarii au arătat că erau sute şi sute şi sute de semnături care nu existau, erau falsificate, dintre ei, câţiva au făcut şi plângeri penale”, a declarat dl Rădulescu televiziunilor de ştiri.

„Conform legii, semnăturile acelea au fost validate de către primării, în fiecare localitate de unde au fost adunate de către zecile de mii de voluntari din România. Iar aceste primării au validat semnăturile, fiind eliminate în proces eventualele semnături care nu îndeplineau condiţiile legale”, a replicat preşedintele USR, dl Dan Barna.

În toamna anului trecut, USR a depus la Parlament a doua tranşă de semnături pentru iniţiativa „Fără penali în funcţii publice”, peste 780.000, îndeplinind astfel condiţiile impuse de lege pentru declanşarea referendumului, respectiv 500.000 de semnături din 21 de judeţe.

Iniţiativa respectivă propune ca articolul 37 din Constituţie, care reglementează dreptul de a fi ales, să fie completat cu un nou alineat, având următorul conţinut:

„Nu pot fi aleşi în organele administraţiei publice locale, în Camera Deputaţilor, în Senat şi în funcţia de Preşedinte al României cetăţenii condamnaţi definitiv la pedepse privative de libertate pentru infracţiuni săvârşite cu intenţie, până la intervenirea unei situaţii care înlătură consecinţele condamnării”.

Însuşi marele adversar al acestei iniţiative, dl Cătălin Rădulescu, are la activ o condamnare la închisoare, cu suspendare, pentru dare de mită.

sursa foto: Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here