Potrivit unui comunicat de presă al Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI), emis azi la prânz, fostul trezorier al PSD, deputatul de Argeş Mircea Drăghici, nu ar putea justifica legal provenienţa unor sume mari de bani.

E vorba de aproape 1,2 milioane de lei şi de 15.600 de euro.

„Agenția Națională de Integritate a constatat existența unei diferențe nejustificate în cuantum de 1.184.547 lei și 15.600 euro, între averea dobândită și veniturile realizate de către DRĂGHICI MIRCEA GHEORGHE, Deputat în cadrul Parlamentului României, în exercitarea mandatului 2016 – 2020”, se arată în comunicatul de presă al ANI.

„Agenția Națională de Integritate a sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curții de Apel Pitești, în vederea începerii acțiunii de control cu privire la modificările patrimoniale intervenite și veniturile realizate în perioada exercitării funcției de către DRĂGHICI MIRCEA GHEORGHE”, se mai menţionează în documentul citat.

De asemenea, ANI a sesizat Direcţia Naţională Anticorupţie, ANAF, dar şi „Oficiul Național de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor”, cu privire la posibile indicii privind încălcarea legislației în materia spălării banilor, în ceea ce privește imobilele dobândite în anul 2018 de fiicele persoanei evaluate, cu suma totală de 100.000 lei, de la bunicii acestora, care anterior, în anul 2015, le dobândiseră de la persoana evaluată și de la soția acestuia, pentru suma de 59.800 euro”.

De menţionat că, la sfârşitul lunii iulie anul trecut, dl Drăghici a fost trimis în judecată de de DNA, fiind acuzat de delapidare.

Procurorii susţin că, din banii publici, primiţi de PSD ca subvenţie, deputatul şi-ar fi cumpărat o vilă şi o limuzină Mercedes.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here