Moţiunea de cenzură depusă de Opoziţie şi votată în 20 decembrie a fost respinsă.

Însă pentru coaliţia de guvernare a fost o victorie a la Pyrrhus: Guvernul a ieşit slăbit din această bătălie, este de părere deputatul PNL Adrian Oros, care este vicepreşedinte la nivel naţional al principalului partid de Opoziţie, prezent la ViaCluj.tv.

Guvernul a pierdut, în ansamblu, deoarece a reuşit să coalizeze partidele de Opoziţie: PNL şi-a raliat USR, PMP şi Pro România, partide care au trecut peste diferendele dintre ele şi au reuşit să acţioneze coordonat.

Împotriva Guvernului s-au coalizat şi societatea civilă, revoltată de perspectiva adoptării unei ordonanţe de urgenţă pe tema amnistiei şi graţierii, sindicatele, iritate de perspectiva unor noi taxe, patronatele, indignate de aşa-numita taxă pe lăcomie şi, cireaşa de pe tort, l-a activat pe preşedintele României, Klaus Iohannis, care începe să se afirme tot mai mult ca o contrapondere la Guvernul PSD-ALDE.

În bătălia pentru moţiunea de cenzură, PSD a plătit greu neutralitatea afişată de UDMR, iar Guvernul va fi prins în activităţile presupuse de asumarea preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene şi va avea o marjă de manevră mult mai mică în politica internă.

Cum va evolua situaţia politică puteţi afla de la deputatul PNL Adrian Oros, invitat la emisiunea România Via Cluj, moderată de Claudiu Pădurean.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here