Deputatul „Mitralieră”, urmărit penal de DNA, pentru felul cum a obţinut certificatul de revoluţionar

Date:

Share post:

Direcţia Naţională Anticorupţie a informat, azi, că a declanşat urmărirea penală împotriva fostului deputat PSD de Argeş Cătălin Rădulescu, zis şi „Mitralieră”.

Fostul parlamentar argeşean e acuzat de comiterea infracţiunilor de complicitate la abuz în serviciu şi fals în declaraţii, în ceea ce priveşte felul în care a obţint certificatul de „Luptător pentru Victoria Revoluției din decembrie 1989 – Luptător cu Rol Determinant”.

Alături de dl Rădulescu a mai fost declanşată urmărirea penală împotriva altor trei persoane, funcţionari de stat cu atribuţii în domeniul atribuirii certificatelor de revoluţionar.

„Suspecții Sanda Adrian, Tănase Corina Denisa și Cechi Cristina Valentina (funcţionarii respectivi – n.r.)… cu încălcarea prevederilor Legii nr. 341/2004, cu modificările ulterioare, ar fi acordat, în cursul anului 2016, titlul de „Luptător pentru Victoria Revoluției din decembrie 1989 – Luptător cu Rol Determinant” suspectului Rădulescu Cătălin Marian, deși acesta nu îndeplinea una dintre condițiile prevăzute de lege, respectiv pe aceea de a fi desfășurat activități revoluționare într-o localitate în care, în urma acțiunilor și confruntărilor cu forțele de represiune, au rezultat persoane ucise, rănite sau reținute până în data de 22 decembrie 1989, ora 12:10 – ora fugii dictatorului Nicolae Ceaușescu”, se arată în comunicatul de presă al DNA.

Nici nu prea avea dl Rădulescu ce „activităţi revoluţionare” să desfăşoare la Piteşti, pentru că aici n-a fost niciun fel de revoluţie. Cică ar fi făcut pe revoluţionarul la Bucureşti şi la Timişoara.

Însă, … „membrii comisiei ar fi admis cererea formulată de suspectul Rădulescu Cătălin Marian și ar fi constatat îndeplinirea condițiilor legale pentru acordarea titlului de Luptător cu Rol Determinant doar pe baza a două declarații (din 2015 și 2016) în care acesta ar fi precizat aspecte neconforme cu realitatea cu privire la activitatea sa revoluționară în orașele Timișoara și București în perioada 16-21 decembrie 1989.

Declarațiile respective ar fi contrazise în mod evident de documentele existente la dosarul administrativ al acestuia, existent la S.S.P.R., din care ar rezulta că suspectul a desfășurat activitate revoluționară doar în orașul Pitești, începând cu data de 22 decembrie 1989, după fuga dictatorului, nicidecum în orașele Timișoara și București”, au mai conchis procurorii DNA.

Beneficiul material pentru ex-deputatul Rădulescu a fi constat într-o aşa numită „indemnizație de gratitudine” în valoare de 2.020 lei pe lună.

Vizite1

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Citeşte
ŞI

Creşte numărul cazurilor de infectare cu Covid. Masca ar putea reveni în actualitate

Numărul de cazuri de infectare cu Covid a crescut,...

Poliţia Argeş i-a amendat pe ciobanii care nu şi-au microcipat câinii de la stână

În cadrul unei acţiuni poliţieneşti dessfăşurate ieri şi alaltăieri,...

Dezinformarea prin presă, combătută cu ajutorul inteligenţei artificiale

"Un consorțiu condus de Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași,...