Deputatul PSD de Argeş Cătălin Rădulescu, unul dintre vârfurile de lance ale luptei PSD împotriva Justiţiei, a înregistrat ieri, la Parlament, o inițiativă legislativă care modifică legea privind Codul penal în sensul reducerii drastice a termenelor de prescripție pentru comiterea a diverse infracţiuni de corupţie.

Conform proiectului legislativ iniţiat de dl Rădulescu, „infracțiunile care acum se prescriu după 10 ani, se vor prescrie după 8; cele care acum se prescriu după 8 ani, se vor prescrie după 4 ani, iar cele care acum se prescriu după 5 ani se vor prescrie după doar 3 ani”, informează colegii de la www.g4media.ro

Acum aproximativ doi ani şi jumătate, deputatul PSD de Argeş Cătălin Rădulescu a fost condamnat definitiv, de instanţa supremă, la un an şi şase luni de închisoare cu suspendare pentru dare de mită şi efectuare de operaţiuni financiare ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia de deputat.

„El s-a remarcat printr-o serie de inițiative de modificare a legilor penale în favoarea infractorilor și în dezavantajul oamenilor legii. Toate au fost adoptate de Parlament, cu voturile PSD, ALDE și UDMR”, mai informează sursa citată.

Numai că, ghinion, toate iniţiativele dlui Rădulescu, în favoarea infractorilor, au fost respinse de Curtea Constituțională, ca nefiind în concordanţă cu legea fundamentală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here