Deputatul de Argeş Andrei Gerea, ales acum patru ani pe listele ALDE şi fost ministru al Energiei, respectiv al Economiei, a anunţat azi că schimbă corabia politică, înscriindu-se în partidul fondat de mogulul penal al Antenelor, Dan Voiculescu.

Partidul se numeşte PPUSL (Partidul Puterii Umaniste Social Liberal) şi e o creaţie marca Dan Voiculescu, care a înregimentat, în ultimul timp, o mulţime de inşi dubioşi, unii cu probleme penale mari, gen generalul Corneliu Dobriţoiu, deputatul Dorel Căprar (dat afară până şi din PSD, în mai anul acesta), fostul şef al Serviciului de Informaţii Externe Cătălin Harnagea, bătrânul aparatcik comunist Teodor Meleşcanu etc.

Dl Gerea ajunge, astfel, la al patrulea partid din carieră, după PNL, Partidul Liberal Reformator şi ALDE. Până la opt partide, câte are la activ moş Meleşcanu, mai are niţel, dar timpul şi vârsta sunt de partea dlui Gerea.

Dacă sunteţi curioşi, citiţi în cele ce urmează cum îşi justifică deputatul Gerea noua piruetă politică:

„De când fac politică, am rămas fidel principiilor liberale. De fiecare dată când am fost în poziții de decident am sprijinit economia românească, IMM-urile românești și clasa de mijloc.

Poate că, tocmai de aceea, accentul pe care umaniștii îl pun pe sprijinirea clasei de mijloc a fost un argument hotărâtor pentru mine. România este una din țările cu cel mai ridicat nivel de polarizare din Uniunea Europeană, cu discrepanțe sociale uriașe, iar asta se vede cel mai bine în această coronacriză.

O clasă de mijloc puternică înseamnă stabilitate, iar alături de noii mei colegi din PPU (social-liberal), unii dintre ei cu care am făcut deja echipă, am încredere că putem contribui efectiv la construirea și consolidarea acestei clase de mijloc”.

Cu această mutare de la ALDE la PPUSL, deputatul Andrei Gerea cu greu mai poate fi numit parlamentar de Argeş. Asta pentru că, zice un comunicat de presă al partidului lui Voiculescu, „Andrei Gerea va prelua conducerea județeană a filialei PPU (social-liberal) Ilfov”.

A fost, se vede treaba, o mutare inspirată a dlui Gerea: a fost făcut şef de organizaţie imediat cum a intrat în partid. Aşa e la „umaniştii” lui Voiculescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here