Urmare a unei solicitări formulate de deputatul PSD Florin Iordache (cel cu „altă întrebare”), ca ministrul Justiţiei să „fie mai proactiv” în raport cu legislaţia în domeniu, deputatul ALDE de Argeş Andrei Gerea (foto) şi-a pus imediat la punct colegul.

Dl Gerea a accentuat faptul că legile într-o ţară democratică se dezbat amănunţit şi se adoptă în Parlament, nu prin ordonanţe de urgenţă.

„Din punctul meu de vedere și al colegilor din ALDE, această abordare este greșită, deoarece rolul Parlamentului este tocmai acela de a dezbate și adopta legile care guvernează România.

Așadar, forumul democratic suprem trebuie să fie locul de dezbatere a legilor. Țin totuși să amintesc faptul că Ministerul de Justiție a trimis Parlamentului propunerile de modificare a Codurilor Penale, însă Parlamentul a fost cel care a decis modul în care sunt modificate.

De asemenea cred că e corect să spunem că propunerile ministerului nu au fost declarate neconstituționale. În același timp, tocmai dezbaterea și adoptarea legilor în Parlament a fost și unul dintre argumentele care au cântărit în dialogul cu oficialii europeni.

Faptul că nu s-a mers pe varianta adoptării acestor modificări prin ordonanță de urgență, pe repede înainte, ci în urma unei dezbateri amănunțite în Parlament, a contat foarte mult în punctul de vedere susținut de România în fața instituțiilor europene”, a anunţat dl Gerea, printr-un comunicat de presă.

Sublinierea ne aparţine.

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here